Chefens klumme: Lad os få begejstringen tilbage i samarbejdet!

​​Krisen i Grækenland udløser topmøder, krisemøder, og nu også en mulig folkeafstemning.​

Krisen i Grækenland udløser topmøder, krisemøder, og nu også en mulig folkeafstemning. Udfaldet af valget i Storbritannien har sat kreativiteten om formationer af medlemskaber i gang, og det danske folketingsvalg har da også affødt nogen debat om EU og vores forbehold. Her til kommer tilgangen til migration og EU som global aktør. Det kan inden for denne ramme være lidt op ad bakke at få fortalt den gode historie. Men dem er der heldigvis mange af. Se bare op mulighederne ved det digitale indre marked. På det netop overståede møde i Det Europæiske Råd var der foruden de aktuelle kriser netop fokus på, at de digitale teknologier skaber store muligheder for innovation, vækst og beskæftigelse. For at drage fuld fordel af denne teknologiske revolution er det nødvendigt at imødegå opsplitning af markedet, sørge for fremtidssikret regulering, opbygge understøttende infrastruktur, medvirke til digitalisering af industrien, skabe vækstfremmende betingelser inden for alle sektorer og beskytte vores borgere. Det digitale indre marked bør anvendes som drivkraft for inklusiv vækst i alle regioner i EU, som der står i konklusionerne.

Forskning og innovation prioriteres højt med det digitale indre marked, energiunion, open science og ifølge topmødekonklusionerne også mere forskning i sikkerhed og forsvar med "budget til et muligt fremtidigt program for forskning og teknologi på forsvarsområdet".

Vi må have begejstringen tilbage i unionen og prioritere revitalisering af det indre marked samt også fortælle de gode historier. Vi kan så meget mere sammen!


Birgitte Wederking

Director

Redaktør