​​​​​​​​

Chefens klumme: Tak for 2021 og på gensyn i '22

​Året 2021 er snart slut. Og december er en måned, hvor vi både ser tilbage og fremad. En ny bølge af corona-restriktioner er indført som reaktion på, at pandemien tager endnu en tur i vores snart hårdt prøvede europæiske samfund.

Vent...

​Når vi ser tilbage på 2021, kan ingen være i tvivl om, at alt det grønne er dagsordensættende som reaktion på klimaforandringerne og følgende efterspørgsel på en mere bæredygtig indretning af verden. Den digitale omstilling er den anden store overskrift i 2021. Grøn på en digital måde afspejles i europæisk lovgivning til videre forhandling i 2022 inklusive Fit-for-55, Digital Service Act og Digital Market Act samt fokus på genopretning som følge af corona-pandemien.

Trods de mange hindringer grundet corona har vi opnået virkelig gode resultater for vores medlemskreds. Medfinansiering af projekter alene for året 2021 har her i midten af december rundet 176 mio. kr. – det er det højest årlige hjemtag, siden kontoret blev etableret. Der ud over ser stadig flere kommuner gevinst i at indgå i europæiske partnerskaber og medvirke til erfaringsudveksling, begge regioner er aktive på sundhedsområdet og i forhold til den regionale udvikling. Vores universiteter er særdeles engagerede og nogle, som andre rigtig gerne vil lege med. Det er dejligt og tilfredsstillende.​

De mange restriktioner på rejser og fysiske møder har gjort os ret gode til online konferencer og meget fleksible mødeformater. Men vi nåede heldigvis at tage imod lidt besøg i Bruxelles, holde bestyrelsesmøde i Rødby og besøge baglandet her i efteråret. Vi har også opdateret vores hjemmeside, og som altid kan du her læse om nyt fra EU og om, hvad vi gør for vores medlemmer. Vi oplever stigende interesse på vores sociale medier og er glade for at bidrage til forskellige perspektiver af Danmark i EU.

Når vi skriver 2022 har Frankrig overtaget EU-formandskabet​ for 13. gang, og det store EU-land vil lede de 27 medlemsstater gennem det første seks måneder af det nye år. Vi kan forvente et aktivt formandskab med fokus på borgerinvolvering, strategisk uafhængighed og forsvar, eksterne relationer og intern sammenhængskraft i tæt samarbejde med den nyvalgte kansler Olaf Scholz i Berlin.

Som afslutning på årets sidste klumme vil jeg gerne sige tak for samarbejdet i 2021 og ønske alle læsere en god jul og et godt nytår.

Mange venlige hilsner

Birgitte Wederking​

@birwed (holdninger er personlige)


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor