Chefens klumme: Uforudsigelighed og solidaritet i en ny verdensorden

​EU-dagsordenen er fyldt med store punkter – hvordan hjælper vi hinanden på en regnvejrsdag?

Vent...

​Corona er ikke overstået – der er hele tiden nogle, som bliver syge, og sådan vil det nok blive ved. Inflationen er en realitet, og recession er en mulighed. Vi frygter også en truende fødevarekrise med stor migration til følge og ikke mindst en energikrise. Læg her til en god portion uforudsigelighed og bekymring. Det er ikke muntre udsigter.

Er der nogle lyspunkter?

EU's svar på den nuværende energikrise er RePowerEU, som skal gøre os uafhængige af russisk gas og få os til at satse på mere vedvarende energi. Det er lidt presserende, så det skal nok få gang i investeringer, innovation og ikke mindst jobskabelse. Ifølge TransitionZero intet mindre end 2,4 millioner flere grønne jobs i 2030. Det plejer at være en god ting.

Tyskland har mange gange hjulpet andre EU-lande, når de har været i økonomiske vanskeligheder. Nu er det Tyskland, som har brug for den europæiske solidaritet for at sikre sig tilførsel af gas til den kommende vinter. Rollerne er byttet om, og det bliver interessant at se hvilke faktorer, som indgår i ligningen om energisikkerhed, solidaritet og tillid. Det er heller ikke nødvendigvis en dårlig ting.

Trods uforudsigelighed og meget varierende erfaringer med transport på tværs af Europa, så håber jeg, at mange af os snart kan holde sommerferie. Det bliver dejligt - det har været et meget travlt første halvår af 2022. I ønskes en god sommer.

Sommerhilsner

​​Birgitte Wederking

@birwed (holdninger er personlige)​​​​Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor