Derfor skal jeres by være med i 100 Intelligent Cities Challenge

​​Jeres by har lige nu muligheden for at være med i EU-netværket 100 Intelligent Cities Challenge, som giver støtte og rådgivning til urban grøn omstilling. Vi giver her tre gode grunde til, hvorfor man skal ansøge om at deltage – og hjælper gerne med personlig rådgivning. 

Vent...

På Greater Copenhagen EU Office er vi klar til at hjælpe jer med at udnytte muligheden for at være med i ”100 Intelligent Cities Challenge”. Deadline for ansøgning er den 29. maj, så her får I tre gode grunde, der forhåbentligt kan hjælpe jeres beslutning på vej. 

(Bemærk at projektet er for byer på min. 50.000 indbyggere eller byer, der søger som del af et konsortium).   

1. Det I får ud af det:

I kan samarbejde med nogle af de meste interessante byer i Europa om udviklingen af smartere og grønnere byer, samt eksperthjælp fra Europa-Kommissionen. Som deltager i 100 ICC kan man desuden få et større netværk, som kan bruges som afsæt for nye partnerskaber – fx om Horizon Europe-projekter. 
Der vil også blive fokuseret på byers muligheder for at arbejde med at tackle Covid-19-krisen. Formålet med netværket er primært i at støtte byer i udviklingen af policy, der kan sikre strategisk arbejde med at få mest muligt ud af de nyeste teknologier.  Man kan læse mere om ICC her.

2. Arbejdsbyrden er begrænset:

Selve ansøgningen må højst fylde otte sider – og meget af indholdet kan hentes fra jeres eksisterende strategier og lignende. Man kan altså sagtens nå at udfylde og indsende en ansøgning inden deadline den 29. maj. 

Se 100 ICC's ansøgningsformular her: ICC_Application Form.docx

Det er en fordel for ansøgningens evaluering, hvis der kan indhentes underskrift fra politisk niveau – gerne fra borgmesteren. Hvis dette af forskellige årsager ikke er muligt, kan man dog godt få godkendt en ansøgning, som har støtte (”letter of support”) fra så højt et embedsmandsniveau som muligt. Hvis man udvælges som en af de 100 byer, anbefales man at allokere en projektleder, der arbejder ca. 2 dage om ugen med aktiviteter, der vedrører udfordringen. Dog er dette kun vejledende og aktiviteterne vil desuden overlappe en hel del med aktiviteter, som man alligevel ville have gennemført.    

Man kan læse mere i 100 ICC's egen vejledning til ansøgere her: ICC Applicant Guidelines_20200507.pdf

3. Vi hjælper meget gerne:

Hvis man stadig er i tvivl om, hvorvidt man vil ansøge, kan man få svar på spørgsmål og hjælp til ansøgningen. Enten ved at tale direkte med ICC-teamet, som har tilbudt os at sætte møde(r) op med jer, hvis I har brug for mere information.
Man er også meget velkommen til at henvende sig til EU-konsulent Lars Rachlitz fra GCPHEU på lar@cphoffice.eu eller +32 (0) 471 91 08 06.     


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor