EU-projekter og DK2020 går hånd i hånd

Deltagelse i EU-projekter kan være med til at indfri strategierne og handleplanerne i DK2020. Vi tilbyder vejledning og økonomisk støtte til at komme i gang med at kombinere en EU-ansøgning med DK2020-indsatsen.Vent...

​DK2020 er et nationalt klimasamarbejde, hvor kommuner forpligter sig til at udvikle lokale klimaplaner, der lever op til målene i Paris-aftalen. Paris-aftalens store mål er at holde den globale temperaturstigning på under 2°C og så tæt på 1,5°C som muligt. Det kan byer og kommuner have stor indflydelse på ved gennemføre ambitiøse klimaindsatser, har det internationale bynetværk C40 konkluderet i rapporten Deadline 2020.

Fra 20 til 66 kommuner

I første omgang deltog 20 pilotkommuner i DK2020, der er et partnerskab mellem Realdania, KL og regionerne. Her i november er yderligere 46 kommuner kommet til, så i alt 66 kommuner har forpligtet sig til at sætte fart på klimaløsningerne - herunder 17 kommuner i Region Hovedstaden og 11 i Region Sjælland.

Deltagelse i EU-projekter kan være med til at indfri strategierne og handleplanerne, så derfor arbejder Greater Copenhagen EU Office tæt med kommunerne i Østdanmark og tilbyder vejledning og økonomisk støtte til at komme i gang med en ansøgning, der kan give kommunerne finansiering, kompetenceudvikling og nye netværk. GATE21 er operatør og sekretariat for de østdanske kommuner  og står for sparring og rådgivning i forbindelse med udviklingen af klimaplanerne.

Vi er klar til at hjælpe

Kontakt Nadia Seeberg, nsc@cphoffice.eu, eller Casper Andersen, ca @ cphoffice.eu for at høre om mulighederne for at kombinere DK2020-indsatsen med en EU-ansøgning. 

Kommunerne i Østdanmark, der nu er med i DK2020 er Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Guldborgsund, Helsingør, Herlev, Holbæk, Hvidovre, Høje-Taastrup, Køge, Lejre, Lolland, Lyngby-Taarbæk, Odsherred, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Sorø, Tårnby og Vordingborg.Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor