​Billede: Benoît Collette.​​

Nordic University Days samler rektorer fra hele Norden

​I slutningen af september dannede Bruxelles ramme om Nordic University Days, hvor 55 rektorer og prorektorer fra hele Norden mødtes for at diskutere uddannelses- og forskningspolitik, lære hinanden bedre at kende og styrke samarbejdet.

Vent...

​Sidst vi afholdt Nordic University Days var helt tilbage i 2019, og derfor var glæden stor, da vi efter år med pandemi og zoom-møder kunne mødes til to spændende dage. Her var der fokus på EU-forskningspolitik, uddannelsespolitik på universitetsområdet samt forskning, innovation og uddannelse i relation til grøn og digital omstilling.

Nordic University Days er sat i verden for at give universiteterne en værdifuld platform til at deltage i EU-møder på højt niveau, opbygge viden om EU-politikområder og netværk med rektorer i Finland, Island, Norge og Sverige. Blandt de 55 deltagere havde rektor på Roskilde Universitet, Hanne Leth Andersen, prorektor på Copenhagen Business School, Inger Askehave og Kim Brinckmann, der er vicedirektør på Københavns Universitet, taget turen til Belgien.

Hanne Leth fortæller, at "Nordic University Days er en herlig pakke af netværk og inspiration: nordiske rektorkollegier, Bruxelles-kontorer og Europa-politikere." og tilføjer, "Der var inspirerende og perspektivrige præsentationer fra EU-Kommissionens repræsentanter. Her fik vi lejlighed til at drøfte prioriteringer, balancer og synergier imellem EU's politikker for uddannelse, forskning og innovation og fremføre de nordiske universiteters holdninger."


Øverst fra venstre: Margrethe Vestager, holdet bag NUD og nederst til højre: Hanne Leth Andersen, rektor på Roskilde Universitet.

På programmet var blandt andet en session med medlemmer af Europa-Parlamentet, hvor de danske MEP'er Christel Schaldemose og Pernille Weiss deltog, key-note-tale af ERC-præsident Maria Leptin, og så var vi så heldige, at næstformand i Europa-Kommissionen Margrethe Vestager deltog i vores reception og holdt tale om forskningens betydning.

GCPHEU har indgået i tilrettelæggelsen af Nordic University Days sammen med Bergen Universitet, Universities of South Sweden, NTNU, Universities of Eastern Finland, Helsinki University og Gothenburg European Office.​


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor