Nyt pilotprojekt tilbyder støtte til store grønne investeringer

​Hos Greater Copenhagen EU Office vil vi hjælpe vores medlemmer med at udarbejde flere succesfulde ansøgninger til EU-programmet ELENA. Derfor lancerer vi pilotprojektet Grøn Investeringsfremme, som skal støtte vores medlemmer i at hente flere EU-midler hjem til østdanske investeringer i store byggerier og infrastruktur.

Vent...

​Der kan være millioner at hente fra EU-programmet ELENA, som giver tilskud til store investeringer i energioptimering af bygninger, bæredygtig urban transport og vedvarende energi i varme- og elforsyningen. 

Derfor lancerer Greater Copenhagen EU Office (GCPHEU) pilotprojektet Grøn Investeringsfremme, som skal hjælpe vores medlemmer med at skrive flere gode ansøgninger til ELENA. 

Grøn Investeringsfremme tilbyder økonomisk støtte og rådgivning til at understøtte udarbejdelsen af ansøgninger til ELENA, så vi kan sikre flere EU-midler til store bæredygtige investeringer i Østdanmark.

Store investeringer, store penge

ELENA-Programmet giver penge til store grønne investeringer i forskellige typer af infrastruktur, som skal have en værdi på mindst 225 mio. DKK, men man kan også samle flere typer investeringer for at imødekomme krav om de 225 mio. DKK. 

Tilskuddet fra ELENA kan gå til teknisk assistance som for eksempel forretningsplaner, feasibility- og markedsanalyser udbudsforberedelse og sekretariater til projektimplementering af investeringerne. Der kan søges om 10-20 mio. DKK i støtte per projekt, og programmet kræver ikke internationale partnere.

Hvad tilbyder vi gennem Grøn Investeringsfremme?

Hvis man er interesseret i at søge støtte gennem Grøn Investeringsfremme, kan man kontakte EU-konsulent Casper Andersen på ca@cphoffice.eu eller telefon +45 38 66 55 56 og høre mere om mulighederne.

Første skridt i rådgivningen er en afklaring af, om der er match mellem jeres projektidé og ELENA-programmet. Efter samtalen beskriver ansøgeren sit projekt på én side og sender det til konsulenten hos Greater Copenhagen EU Office, som forhåndsgodkender, at man kan få støtte til udarbejdelsen af en præ-ansøgning. 

Når man har indsendt en præ-ansøgning til EIB, betaler Greater Copenhagen EU Office 25.000 kr. til at dække de afholdte konsulentudgifter. Ansøger kan få endnu 25.000 kr. til at dække yderligere konsulentudgifter i forbindelse med udarbejdelse af en fuldskala-ansøgning. 

Et medlem af Greater Copenhagen EU Office, der deltager i ansøgningen til ELENA, kan derudover søge op til 100.000 kr. til udarbejdelse af en fuldskala-ansøgning til EIB via kontorets forprojekt-ordning.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor