​Victoria og Nanna i vores dejlige, grønne gård!

Velkommen til Nanna og Victoria

​To nye skønne, rejseglade praktikanter landede på vores kontor i Bruxelles i starten af september. Men selvom Nanna og Victoria kun har været her i ganske få uger, er det både blevet til et møde med den belgiske madkultur, lange løbeture rundt i byen og en masse nye arbejdsopgaver – lær dem begge bedre at kende her.

Vent...

Nanna Bjerregaard Fredsted

Mit navn er Nanna, jeg er 26 år og læser en kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet, hvor jeg er færdiguddannet her til februar. Men først skal jeg arbejde her ved Greater Copenhagen EU Office som del af projektudviklingsteamet, hvilket jeg glæder mig meget til.

Jeg har en forkærlighed for det norske og har tilbragt meget af min tid under kandidaten i Bergen. Derfor har jeg efterhånden ekspertise i, hvordan en paraply skal bruges i regnvejr, hvilket sikkert kan komme mig til gode i efteråret i Bruxelles. Mens jeg boede i Norge, har jeg rejst landet tyndt med både vandrestøvler og ski på fødderne, mens jeg nu glæder mig til at opleve, hvad en europæisk storby kan byde på. Udover at Bruxelles efter sigende både skulle kunne byde på lækre vafler, god chokolade, vidunderlige øl og en lille dreng, der tisser, så glæder jeg mig til at være en del af et internationalt miljø, få en større konkret viden om EU-dynamikkerne og en masse gode minder, samt bekendtskaber med hjem i rygsækken. 

Hvorfor vil du gerne i praktik på Greater Copenhagen EU Office, og hvad håber du at blive klogere på, mens du er her?

Min interesse for EU er kun vokset de seneste år, og jeg glæder mig meget til at kunne koble min teoretiske viden fra studiet til arbejdet med EU i en praksisnær kontekst. Jeg har også gennem mine studiejobs fået kendskab til de politiske dynamikker og spændingsfeltet mellem EU og Danmark. Derfor er det en unik mulighed at få lov at sidde i Bruxelles og blive klogere på, hvordan EU-politik gør en konkret forskel for danske universiteter, virksomheder, regioner og kommuner. Jeg glæder mig til at få hænderne ned i mudderet og arbejde med de forskellige EU-programmer, skabe synlighed omkring vores medlemmers positioner og være en del af Danmarks forlængede arm i Bruxelles.

Hvad vil du gerne opleve, mens du er i Belgien?

Jeg glæder mig til at opleve alle de forskellige nationaliteter hernede - både kulturelt, kulinarisk og sprogligt, hvorfor jeg også håber at kunne lære lidt franske gloser, mens jeg er her. Derudover vil benytte mig af Bruxelles som let udgangspunkt for mange europæiske storbyer, hvad enten det hedder Paris eller Amsterdam. Og hvis jeg savner naturen for meget, så vil en trekking-tur i Ardennerne meget hurtigt komme på tale. Derudover kan jeg godt li' at få fart under fødderne og har fundet ud af, at det er en god måde at lære både byen og nye mennesker at kende på, når man løber igennem Bruxelles' både fine parker, små finurlige gader med de kunstnerike facader. Om det bliver til deltagelse i Bruxelles Halvmaraton til oktober - det må tiden vise.

Fun fact om dig?

Jeg har rejst på seks kontinenter (mangler kun Antarktis), jeg elsker lakrids, siger aldrig nej til en god svingom og har en svaghed for gamle Anders And-blade.

Victoria Kulla


​​Mit navn er Victoria, jeg er 24 år og oprindeligt fra Kokkedal. Jeg er opvokset i udlandet (London, Abu Dhabi, Doha og Toronto), men flyttede tilbage til Danmark for at studere. Her færdiggjorde jeg en bachelor i antropologi på Københavns Universitet i sommeren 2021. I løbet af min bachelor fokuserede jeg meget på marginaliserede grupper med ekstra fokus på religion samt LGBTQ+-aktivisme i Indien og Mellemøsten. Jeg ønskede dog en mere praktisk tilgang til de problemstillinger, jeg stødte på i antropologien, så samme år startede jeg på min kandidat i Global Development – også på KU.

Udover at studere har jeg lavet en masse frivilligt arbejde. Jeg har blandt andet været i Nepal, hvor jeg boede hos en familie og hjalp til med lokalt landbrug og at genopbygge anlæg. Derudover har jeg været med til at starte et bibliotek på en filippinsk skole i Qatar, bygge en legeplads på en skole i Sri Lanka og arbejdet med selvstændiggørelse af kvinder i Orrissa-regionen i Indien. Det hele har været super givende, da det har givet mig et mere personligt indblik i, hvad udvikling kan betyde for en befolkning, samt de forskellige former udvikling kan tage.

Hvorfor vil du gerne i praktik på Greater Copenhagen EU Office, og hvad håber du at blive klogere på, mens du er her?

Jeg søgte praktikpladsen i Greater Copenhagen EU Office primært for at lære om de processer, der gør udvikling muligt på et politisk og praktisk niveau. Altså - hvordan fungerer samarbejdet mellem store institutioner, lande, kommuner og så videre, og hvordan bliver det besluttet hvilke tiltag, der skal tages. På trods af at min baggrund er meget tredje verdens-orienteret, så tror jeg, at jeg kan lære utrolig meget af at observere og få indblik i de ​processer som Greater Copenhagen EU Office arbejder med. Derudover var jeg slet ikke klar over, i hvor høj grad EU rent faktisk kan påvirke processer hjemme i Danmark.

Hvad vil du gerne opleve, mens du er i Belgien?

Jeg kom til Bruxelles med lidt kort varsel, så jeg har ikke haft meget tid til at undersøge Belgiens seværdigheder hjemmefra. Men det gør kun det at være her endnu mere spændende! På få dage har jeg allerede smagt fritter, vafler og gået byen rundt. Jeg glæder mig nok mest til at tage nogle weekendture ud og vandre i Belgiens unikke natur, især til de høje heder i Baraque Michel. Derudover glæder jeg mig til at besøge nogle af de mange slotte, der befinder sig her blandt andet Beersel, La Hulpe, Bouillon og Radhadesh. Jeg glæder mig også til forhåbentligt at lære en masse fransk og kunne få nogle lokale venner, der kan vise mig Bruxelles.

Fun fact om dig?

Jeg har boet i 5 lande, men besøgt 50+ lande. Med andre ord så elsker jeg at rejse og møde nye kulturer!​


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor