Velkommen til Sarpæl og Kamilla

​Vores to nye praktikanter, Kamilla og Sarpæl, er ankommet til Bruxelles. Det kommende semester skal de prøve kræfter med interessevaretagelse og projektudvikling for østdanske kommuner, regioner, universiteter og virksomheder. Mød dem her.

Vent...

​Sarpæl og Kamilla

​Kamilla Hach Ottesen er 25 og har taget turen fra København, hvor hun bor og læser en kandidat i statskundskab på Københavns Universitet. Kamilla har som led i sin uddannelse også læst et semester på College of the Rockies i Canada, haft en række spændende studiejob og engageret sig i forskellige organisationer.

”Jeg har glædet mig rigtig meget til at komme til Bruxelles og i gang med arbejdet. Især bliver det spændende for mig faktisk at arbejde med EU i Bruxelles. Jeg har nemlig i mange år været engageret i Europæisk Ungdom og kommer også fra et studiejob i CAP2020-teamet i Landbrugsstyrelsen. Så EU-politik har været en gennemgående faktor i mit uddannelsesforløb,” fortæller Kamilla, der skal være tilknyttet interessevaretagelsesteamet.

”Jeg forventer en spændende og divers arbejdsdag, hvor jeg skal lære en hel masse, inden jeg skal skrive speciale efter mit praktikophold.”

Sarpæl Seref på 25 læser, ligesom Kamilla, statskundskab. Dog er det på Aarhus Universitet, at Sarpæl slår sine folder. Specialet er allerede afleveret, og praktikken her i Bruxelles er derfor det sidste, Sarpæl mangler, inden hun kan kalde sig kandidat.

I løbet af uddannelsen har hun både haft mulighed for at læse et semester i Melbourne på RMIT University og brugt tid med frivilligt arbejde og haft et studiejob på et forskningsprojekt på Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet.

”Jeg er blandt andet frivillig hos EWEI (Eastwest European Institute), hvor vi kommunikerer med folk fra hele verden og hjælper studerende igennem deres EU-programmer,” fortæller Sarpæl, der også har deltaget i Online Model EU, hvor deltagerne agerer parlamentets forskellige politiske grupper, og i 2022 skal Sarpæl også deltage i EWEI Model EU i Bruxelles og Change the World Model UN i New York.
 
”Jeg har derfor altid haft interesse for EU og er spændt på de opgaver og projekter, vi skal arbejde med hos GCPHEU. Jeg ser frem til at få mere erfaring med EU og arbejdet på et regionskontor,” uddyber hun.

Sarpæl skal være tilknyttet projektudviklingsteamet.

Praktik i en meget social by

Som praktikant på Greater Copenhagen EU Office bor man i huse med praktikanter fra andre kontorer og institutioner. Derudover byder byen på et væld af muligheder for at møde nye mennesker – blandt andet på Place Luxembourg foran Europa-Parlamentet, der de fleste torsdage agerer mødested for praktikanter og medarbejdere fra hele EU-kvarteret. Det er også et aspekt af praktikopholdet, som både Kamilla og Sarpæl ser frem til: 

”Efter en lang og stille coronaperiode glæder jeg mig mindst lige så meget til det sociale aspekt - både på kontoret og med de mange andre praktikanter i byen,” fortæller Kamilla, og Sarpæl stemmer i: ”Jeg glæder mig også meget til det sociale og at opleve den multikulturelle by, som Bruxelles er.”

I løbet af sommeren havde vi desuden den fornøjelse på Greater Copenhagen EU Office at kunne byde Christina Teik  Christensen og Anna Haaland Wittenberg velkommen tilbage fra barsel. 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor