​​​Udsolgt Green Deal i Greater Copenhagen-konference. 

FULDT TRYK PÅ KEDLERNE

​I maj har vi både haft huset og kalenderen fuld af gode gæster og velbesøgte arrangementer – og der venter flere spændende ting lige om hjørnet.

Vent...

​I øjeblikket glemmer man næsten, at coronapandemien i lang tid lagde de belgiske gader øde. For Bruxelles summer af liv, og det samme gør vores kontorer.

I de forgangne uger har vi blandt andre haft besøg af Sjællands Universitetshospital, der var i byen for at få større indblik i mulighederne i Horizon Europe og Interreg-programmerne, pitche projekter og udveksle erfaringer.

Vi har haft møder med besøgende forskere, hørt et spændende oplæg fra Helen Glindvad fra Gladsaxe Kommune på vores Green Week-arrangement om cirkulært byggeri​, og så har vi netop haft fornøjelsen af vores kontaktgruppe i to gode dage. Kontaktgruppen består af forskningsstøttemedarbejdere fra vores fire medlemsuniversiteter og de to regioner, som var i Bruxelles for at få inspiration fra eksterne oplægsholdere og styrke samarbejdet og kendskabet på tværs.


Sjællands Universitetshospital (og et par stykker fra GCPHEU) foran Europa-Parlamentet

Forsvarsfond og grøn konference

Og mens kaffemaskinen har arbejdet på højtryk i Bruxelles, så har der også være rig mulighed for at møde os i Danmark i maj.   

Den 25. maj kunne virksomheder og forskere fx høre om mulighederne i Den Europæiske Forsvarsfond ved et arrangement på Teknologisk Institut. Det blev afholdt i samarbejde med blandt andre Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse og en række andre partnere, der kunne fortælle om, hvordan virksomheder - også dem der ikke i forvejen arbejder inden for forsvarsområdet - kan blive leverandører til industrien. 

Arbejdsprogrammet for Forsvarsfonden 2022 er netop udgivet og kan læses her. Du kan også tilmelde dig EU-Kommissionens infodag om fonden den 30. maj til 1. juli her

Det rå VOLUME i Københavns Sydhavn dannede den 31. maj rammen om afslutningskonferencen for Green Deal i Greater Copenhagen. der udvikler EU-projekter med partnere i Sydsverige, og hvor vi er med som partnere. Her kunne Rasmus Mørk og Jesper Blaabjerg Holm fortælle om EU-finansieringsmuligheder i Den Europæiske Grønne Pagt. ​

LIFE, LIFE og mere LIFE

Også på de online platforme har der været aktivitet. I slutningen af maj klikkede 104 deltagere ind i vores infomøde om lanceringen af LIFE-programmets 2022-indkaldelser. LIFE er EU's program for klima og miljø, der er åbnet med et historisk stort budget på 40 mia. kr. til i 2021-2027 at finansiere udviklings- og implementeringsprojekter inden for den grønne omstilling.

Infomødet blev arrangeret i samarbejde med de øvrige regionale EU-kontorer i Bruxelles – tilsammen kaldet Dacob – og fungerede som opvarmning til vores store ansøgningskursus 8. og 9. juni. Vil du have en indflyvning i programmet, så kan du se hele optagelsen nederst på siden he​r – hvor der også stadig er mulighed for at tilmelde sig ansøgningskurset.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor