Lattergas til børn

​Sygeplejersker i Region H skal, for at give lattergas til børn, have en særlig uddannelse. Denne e-læring hjælper sygeplejersker med at holde kompetencerne ved lige​, når de hvert andet år skal re-certificeres.


Når børn skal igennem undersøgelser eller behandling, der kan skabe angst eller gøre ondt, er lattergas i mange tilfælde en god løsning, bl.a. fordi den ikke har de eftervirkninger, der følger med andre bedøvelsesmidler. Virkningen ophører, så snart masken fjernes.

Kurset hjælper sygeplejersker med at holde kompetencerne ved lige

Sygeplejersker i Region H skal, for at give lattergas til børn, have en særlig uddannelse i form af et fremmødekursus, der certificer dem til opgaven. Hvert andet år skal de re-certificeres for at holde kompetencerne ved lige, og det kan nu ske via et e-læringskursus.  

Kurset har titlen "Administration af lattergas til børn ved angst og/eller smerteforvoldende procedurer" og er produceret af RegionH E-læring i samarbejde med Juliane Marie Centeret.


Kursets indhold

E-læringskurset tager ca. 20 minutter at gennemføre og består af to dele.

Første del er en læringsdel, der bl.a. rummer videoklip som viser, hvordan sygeplejersken kan gøre børnene trygge ved at få lattergasmasken på. Derudover giver den faktuel viden om anvendelse af lattergas til børn, herunder fx aldersgrænser og tilfælde, hvor der ikke bør bruges lattergas. I kurset indgår også en øvelse i at samle udstyret og instruktion i anvendelse af måleapparaturet.

Anden del af kurset er selve certificeringstesten.


Lanceret i 2018

Redaktør