Adobe Connect

Afhold webinarer med Adobe Connect


​​Adobe Connect er et effektivt værktøj til at afholde webinarer. Det virker i en almindelig browser og kræver derfor ikke nogen særlige installationer. 

Du kan se en kort guide til, hvordan du bruger programmet ved at følge nedenstående link:

INTRODUKTION TIL ADOBE CONNECT​ (åbner i ny fane)​

Om at afholde webinarer

Ordet "webinar" er en sammentrækning af ordene "web" og "seminar". Det er fjernundervisning, hvor lyd og billede transmitteres over nettet. Webinar afholdes langt hen ad vejen på samme måde som konventionel undervisning. Man optræder som underviser over for en forsamling af kursister. Man kan bruge præsentationer, skrive på en tavle, lave gruppearbejde med videre. Det foregår bare online.

De afgørende forskelle ligger på den ene side i de didaktiske forudsætninger for god undervisning og på den anden side i, hvordan undervisningen opleves af kursisterne. 

Når man underviser via webinar kræves der større fokus og et mere tilrettelagt program end ved konventionel undervisning. Det er en god idé med en detaljeret drejebog for undervisningen, og at alt der skal anvendes af spørgsmål osv. er forberedt. Til gengæld kan man opnå en mere fokuseret og intens undervisning.

Som med al anden undervisning er webinar en undervisningsform, som man som underviser bliver bedre til med træning. 

​​Gå til Hvilke værktøjer skal jeg bruge?

Gå til Værktøjer.

Redaktør