Adobe Connect

Fjernundervisning - afhold webinar med Adobe Connect


​​Adobe Connect er et effektivt værktøj til at afholde webinarer. Det virker i en almindelig browser og kræver derfor ikke nogen særlige installationer. 

Du kan se en kort guide til, hvordan du bruger programmet ved at følge nedenstående link:

INTRODUKTION TIL ADOBE CONNECT​ (åbner i ny fane)​

Ordet "webinar" er en sammentrækning af ordene "web" og "seminar". Det er fjernundervisning, hvor lyd og billede transmitteres over nettet. Webinar afholdes langt hen ad vejen på samme måde som konventionel undervisning. 

Om at afholde webinarer

Man optræder som underviser over for en forsamling af kursister. Man kan bruge præsentationer, skrive på en tavle, lave gruppearbejde med videre. Det foregår bare online.

De afgørende forskelle ligger på den ene side i de didaktiske forudsætninger for god undervisning og på den anden side i, hvordan undervisningen opleves af kursisterne. 

Max antal deltagere: Teknisk set ca. 100 stk. men pædagogisk ca. 25 - 35 stk. - det afhængig af underviseren.

Styring:  Du kan gennemføre webinar uden, at der kan stilles spørgsmål til underviseren. 

Adgang til webinar kan styres via tre grader af begrænsning: helt lukket via password, halv-lukket = kun folk med registreret mailadresse og åbent = alle med linket til webinaret.

Når man underviser via webinar kræves der større fokus og et mere tilrettelagt program end ved konventionel undervisning. 

Det er  derfor en god idé med en detaljeret drejebog for undervisningen, og at alt der skal anvendes af spørgsmål osv. er forberedt. Til gengæld kan man opnå en mere fokuseret og intens undervisning.

​​Gå til Hvilke værktøjer skal jeg bruge?

Gå til Værktøjer.

Redaktør