WWW - internettet

Internettet er fyldt med læringsteknologiske muligheder. Her kan du læse nærmere om, hvordan du anvender de muligheder internettet tilbyder til din undervisning.

​Internettet er en guldgrube af læringsteknologiske muligheder. ​

Her kan du læse lidt mere generelt om, hvordan internettet kan være et stærkt værktøj i din undervisning.

Denne beskrivelse deles groft op i følgende kategorier: 

  • medie hosting
  • byg-selv-hjemmesider 
  • blogging
  • Google er din ven.

Medie hosting​

​​En af de funktioner, som er blevet meget udbredt på internettet, er medie hosting. Der findes gratis løsninger til at have billeder, lyd og video liggende på nettet, så andre kan tilgå det. Det betyder, at du som underviser kan distribuere egne materialer, og at dine kursister også selv kan producere og lægge materialer op. Det betyder også, at der allerede ligger meget materiale tilgængeligt på nettet.

Her er en række populære services:

Video hosting:
Youtube
Vimeo
23video

Billed hosting
TinyPic
Imgur
PostImage​

Byg-selv-hjemmesider og blogs

​Muligheden for selv at opbygge en hjemmeside eller skrive et blogpost gør, at det er meget hurtigere at distribuere viden. Det betyder både, at der ligger meget viden tilgængelig, og at det er let for kursister selv at bruge medier til at distribuere viden. Det sidste er et særlig stærkt læringsredskab, da det giver kursisterne mulighed for at arbejde struktureret med at forme viden til formidling. Netop den måde at arbejde med viden er en effektiv måde at lære på. 

Populære services:

Blogger.com
Wordpress.com

"Google er din ven"

Det man mener, når man siger det, er, at der næsten altid findes en løsning på et givent problem på nettet. Derfor bør det første man gør altid være lige at "google" det. 

Er der noget, du kunne tænke dig at gøre med din undervisning? Prøv at google om der er andre, der har gjort det før! 

Internettet er fyldt med læringsteknologiske muligheder og de få vi har her på siden, er kun et lille udsnit af de muligheder, der findes. Hvem ved, måske er det dig, som finder det næste fantastiske værktøj vi integrerer i vores værktøjskasse. 

Find et værktøj til dit behov.


Redaktør