Frugtbart samarbejde med klinikken om videoproduktion

​Til Nyt Hospital Herlev har RegionH E-læring produceret en række instruktionsvideoer med introduktion til arbejdsgange og udstyr. Det er sket i tæt samarbejde med fageksperter fra klinikken, og anæstesisygeplejerske Dorte Vagner Rasmussen har ikke blot været med på sidelinjen, men deltaget aktivt i hele processen. 

Vent...

Af Trine Kit Jensen

- Det har været sjovt og lærerigt at være med til, og når to forskellige fagligheder mødes og spiller sammen, bliver det færdige produkt bare bedre. 1+1 bliver ikke til 2, men til 3.

Sådan lyder det fra anæstesisygeplejerske Dorte Vagner Rasmussen, der fremover selv skal arbejde på Nyt Hospital Herlev. Hun har i samarbejde med e-læringsspecialist Arif Mustafa fra RegionH E-læring bl.a. været med til at producere en video, hvor hun instruerer sine kolleger i brugen af operationssøjlerne på de nye operationsstuer.

Udover at medvirke i videoen har Dorte Vagner Rasmussen deltaget i både manuskriptskrivning og klipning, og det er også hende, der har indtalt speak. Sidstnævnte foregik hjemme i privaten, der har et lydtæt rum, fordi hendes søn spiller trommer.

- Jeg brugte memo-funktionen i min iPhone til at indspille speak og sendte den så til Arif, fortæller hun.

Grundig forberedelse

Forud for optagelserne og indtalingen af speak, havde Dorte Vagner Rasmussen sat sig nøje ind i, hvordan operationssøjlerne fungerer, taget notater og skrevet en drejebog over, hvad der skulle siges og vises.

Umiddelbart inden havde hun været med i produktionen af en video om hjertelungeredning og vidste derfor, at grundig forberedelse er alfa og omega.

 - Fra den første film til nummer to var læringskurven nærmest lodret, fordi jeg nu forstod, hvad god forberedelse betyder. I anden omgang kunne jeg derfor være meget mere stringent og præcis, og som ikke-kliniker stillede Arif mig samtidig nogle spørgsmål, som tvang mig til at være endnu mere tydelig, siger hun.

Det var Arif Mustafa, som stod for optagelserne på operationsafsnittet, der foregik med mobiltelefon. Dagen efter satte de to sig sammen i et lille lokale på Herlev Hospital for at se råoptagelserne igennem og grovklippe videoen.

 - Her kom Dortes faglighed virkelig til udtryk. I modsætning til mig vidste hun jo lige præcis, hvad der skulle vises, pointeres og understreges. Samtidig kunne hun få en fornemmelse af, hvordan overgangene og flowet i videoen skulle være for at give mening i forhold til klinikerens perspektiv, fortæller Arif Mustafa.E-læringsspecialist Arif Mustafa

Det er et samarbejde

Arif Mustafa står ofte for videoproduktioner, som involverer fageksperter fra klinikken, og nogle gange oplever han, at de tøver lidt med at bidrage undervejs i processen.   

 -  Fx kan de sige: "Det ved jeg ikke noget om. Det er dig, der er video-eksperten". Men det er jo et samarbejde, og med deres input kan de være med til at sætte deres præg på slutresultatet, så det får den kvalitet, de ønsker, siger han.

Han peger også på, at den model for videoproduktion, han har brugt i samarbejdet med Dorte Vagner Rasmussen, er tidsbesparende. Normalt klipper han selv et udkast til videoen, men kan så risikere, at der skal laves rettelser, som kan klares undervejs, hvis fageksperten som i dette tilfælde er med under klipningen.

Stiller gerne op en anden gang

Dorte Vagner Rasmussen har ikke tidligere været involveret i videoproduktion, men har nu fået blod på tanden.

 - Det har virkelig været optur at se et produkt, der bliver ordentligt, fordi en professionel videomand har været inde over. Så jeg stiller meget gerne op en anden gang, siger hun.

Operationsstuerne på Nyt Hospital Herlev bliver først taget i brug 11. september, men instruktionsvideoen er allerede nu tilgængelig på Herlev og Gentofte Hospitals intranet (kræver login på en hospitals-pc), så medarbejderne har mulighed for at blive fortrolige med operationssøjlerne, før det går løs. 

 Se videoen om operationssøjler

Varighed: 03:54 min.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor