Senkarriere: Værdsat alderspræsident

​Med sine 63 år hører e-læringsspecialist Søren Brink til i kategorien af modne medarbejdere. Men Søren er superglad for sit arbejde i RegionH E-læring og føler sig værdsat som arbejdskraft. Så pensionen skænker han ikke en tanke, fortæller han i et interview til Akademikerbladet. 

Vent...

​Af Trine Kit Jensen


Ser mennesket og ikke alderen

I RegionH E-læring er fire i medarbejdergruppen over 60 år, og flere ligger lige under. 63-årige Søren Brink er alderspræsident, men oplever ikke at hans alder er noget, der bliver skelet til i sektionen. Han stortrives i sit job og mærker i det daglige, at sektionschef Peter Hultberg sætter stor pris på hans arbejdskraft og erfaring. Det er god ledelse, mener Søren Brink – og også årsagen til, at tanker om pension ikke fylder.

"Det er i høj grad det, at min leder ikke har lagt mærke til, at jeg er så gammel. Han kigger på mennesker og ikke på alder. Men han passer på mig ved at anerkende mig, og på den måde er han god til at fortælle mig, at jeg skal blive", siger Søren Brink i artiklen om senkarriere i Akademikerbladet.

Udfolder sig på mange felter

Søren Brink er uddannet filminstruktør med speciale i animationsfilm og cand.mag. i pædagogik. I RegionH E-læring er det hans primære opgave at producere tegnefilm til undervisningsbrug i klinikken, men med sin brede erfaring og ekspertise får han lov at udfolde og udvikle sig på mange forskellige felter. Fx er han for nylig begyndt at lave podcast.

- Der er brug for mig, og så er det svært at gå på pension, siger han.

Region Hovedstaden har en værdibaseret medarbejderpolitik, som tager afsæt i, at langt det meste omkring senkarrieren afklares i en dialog mellem leder og medarbejder. Ordet seniorsamtale har Søren Brink endnu ikke hørt nævnt. Men han ved, at hvis han skulle få behov for at arbejde anderledes og fx gå ned i tid, ville han få lov. Så han er fuldstændig tryg, fortæller han.

Også CHRU´s nu afgåede direktør Anne Kirstine Damsager er blevet interviewet til artiklen om senkarriere. 


Søren Brink foreviget i kreativ billedmanipulation - af sig selv.Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor