Fordøjelsessystemet fra A til Z

​Et nyt e-læringskursus om fordøjelsessystemet giver ernæringsassistentelever viden, som kan vedligeholde og supplerede den undervisning, de får på skolen.  

Vent...

Nu kan ernæringsassistentelever i køkkenerne på regionens hospitaler få viden om fordøjelsessystemet via et e-læringskursus. Den viden er fx vigtig i forhold til patienter med mave-tarm sygdomme eller andre sygdomme, der kræver særlig diætkost.

Med det nye e-læringskursus får eleverne mulighed for at supplere og repetere den teoretiske viden om fordøjelsessystemet, de har med sig fra erhvervsskolen. Samtidig er der tale om fleksibel læring, da de kan tage kurset i deres eget tempo, og når de selv har tid og overskud.

For praktikvejlederne betyder det nye e-læringskursus, at de i køkkenerne får adgang til en større pallette af læringsaktiviteter i forbindelse med uddannelsen af eleverne.

Testet undervejs

RegionH E-læring har udviklet kurset om fordøjelsessystemet i samarbejde med Bente Kirkeskov Nielsen, uddannelseskonsulent i Sektion for Grunduddannelse, Center for HR.

Det er under udarbejdelsen blevet testet af ernæringsassistentelever, køkkenchefer og uddannelsesansvarlige.

Trin for trin

E-læringskurset består af fire kapitler, der trin for trin guider eleverne igennem hele fordøjelsessystemet:

  1. Generelt om fordøjelsessystemet
  2. Mund, spiserør og mavesæk
  3. Bugspytkirtel, lever og tolvfingertarm
  4. Tyndtarm, tyktarm og endetarmen

Kurset egner sig bedst til ernæringsassistentelever, som har gennemgået 2. skoleperiode, hvor de har fået undervisning i diæter.

Hele kurset er speaket, så fagudtryk ikke bare kan læses, men også høres. Visuelt er kurset bygget op omkring animationer og grafik.

Adgang til kurset

Kurset kan tilgås via Region Hovedstadens Kursusportal:

For ansatte i Region Hovedstaden

Hvis du ikke er ansat i Region Hovedstaden


Skrevet af: Journalist Trine Kit Jensen


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor