Sofies indlæggelse

​Følgende historie om Sofies indlæggelse giver dig et indblik i, hvordan de forskellige faggrupper deltager og samarbejder i behandlingen.

Sofie har svært ved at trække vejret​​

Sofie Larsen på 74 år er indlagt akut på grund af vejrtrækningsproblemer. De sidste dage inden indlæggelsen har hun fået det tiltagende dårligt derhjemme med feber, hoste og vejrtrækningsbesvær.

Sofie indlægges og bliver undersøgt af en læge​

Ved indlæggelsen bliver Sofie Larsen undersøgt af lægen Mette, der spørger ind til sygdomsforløbet, og ordinerer yderligere undersøgelser samt medicinsk behandling.

Bioanalytikeren kommer​

Efterfølgende kommer bioanalytikeren Anders for at tage blodprøver, der ved en analyse kan hjælpe til at bestemme behandlingen af Sofie.

Radiografen møder Sofie​

Sofie skal også have foretaget et røntgenbillede af lungerne, der vil kunne påvise, om Sofie har en lungebetændelse. I røntgenafdelingen bliver Sofie mødt af radiografen Anna, der sikrer kvaliteten af røntgenbillederne, så en læge bedre kan vurdere billederne.

Sygeplejersken hjælper Sofie​

I sengeafdelingen bliver Sofie plejet af sygeplejersken Mie, der bl.a. hjælper Sofie med personlig hygiejne og med at indtage den nødvendige medicin. Mie taler også med Sofies datter, der fortæller, at moderen går dårligt og efterhånden har svært ved at klare sig derhjemme på grund af gigtsmerter. 

Lægen på afdelingen​​

Mie og lægen Henrik bliver ved stuegang enige om, at Sofie under indlæggelsen har behov for hjælp til genoptræning.

Fysioterapeuten bliver inddraget​

Fysioterapeuten Christian kommer derfor dagligt for at afhjælpe Sofies smerter og stivhed i leddene og træne med Sofie for at forbedre hendes fysiske funktionsevne.

Besøg af en diætist​​​

Sofies nedsatte fysiske aktivitet har resulteret i, at hendes vægt er øget, så hun nu er overvægtig. Det belaster hendes led yderligere. Inden udskrivelsen taler hun derfor med klinisk diætist Rie, der vejleder hende til, hvordan hun ved hjælp af en kostændring kan tabe sig. ​

Udskrivelse og besøg af ergoterapeut

Ved udskrivelsen følger ergoterapeuten Katrine med Sofie hjem for at vurdere hendes behov for hjælpemidler eller ændringer i hjemmet, der kan gøre det lettere for hende at klare sig selv og dermed forblive i sit eget hjem.

​​​

Redaktør