Charlotta Pisinger i TV-Avisen om ulighed i sundhed

​Overlæge Charlotta Pisinger fra Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed medvirkede den 8. september 2015 i et indslag i TV-Avisen om ulighed i sundhed.

En ny undersøgelse om sygdomsbyrden i Danmark af Statens Institut for Folkesundhed viser, at socialgruppe er afgørende for sygdom. Det er livsstil og uhensigtsmæssig sundhedsadfærd, der er hovedårsagen til, at folk med kort uddannelse bliver mere syge og dør tidligere end folk med lang uddannelse.

Den skævhed skal tages langt mere alvorligt, mener Charlotta Pisinger, og foreslog at priserne på tobak skal sættes op, ligesom tobak skal være sværere at købe. Samtidig skal rygerne, og specielt de kortuddannede rygere, have opsøgende intensiv støtte til at holde op med at ryge. Udgifter til tobaksrelaterede sygdomme er tårnhøje, og samtidig er der de menneskelige omkostninger, mens tobaksforebyggelse er ekstremt kost-effektiv.

Se TV-Avisen på DR’s hjemmeside: https://www.dr.dk/tv/se/tv-avisen/tv-avisen-2015-09-08-21-30. Under fanen Indslag kan du gå direkte til indslaget Ulighed – Folkesygdomme rammer skævt.​

Redaktør