Forebyggelseslaboratoriet satte igen fokus på system-orienterede tilgange i forebyggelse

​Den 25. marts var over 100 deltagere samlet til et webinar om system-orienterede tilgange i forebyggelse med fokus på evaluering, som Forebyggelseslaboratoriet afholdt i samarbejde med Center for Interventionsforskning, SDU. 

Vent...

​I Forebyggelseslaboratoriet oplever vi en stigende interesse for at arbejde ud fra et system-orienteret perspektiv i forebyggelsesindsatser.

"Vi er rigtig glade for den stigende interesse, for hvis vi skal løse komplekse folkesundhedsudfordringer, er vi nødt til at se på, hvordan vores indsatser interagerer med det system, som indsatsen skal være en del af. Det er netop det, der er et af formålene med system-orienterede indsatser." 

Projektleder i Forebyggelseslaboratoriet, Anders Blædel Gottlieb Hansen.

Dagens webinar var det andet webinar om system-orienterede tilgange i forebyggelse, som Forebyggelseslaboratoriet havde inviteret til. Det første webinar var en introduktion til emnet.

Se eller gense det første webinar om system-orienterede indsatser her.

På dagens webinar var fokus på evaluering ud fra et system-orienteret perspektiv, hvor to af de førende, internationale forskere på området, hhv. Vanessa Er og Elizabeth McGill, begge fra London School of Hygiene & Tropical Medicine, præsenterede en teoretisk gennemgang af emnet.

Efter det teoretiske oplæg præsenterede Rasmus Baagland fra Sundhedsstyrelsen den igangværende indsats 'Fælles om Ungelivet', og Karen Karlsson Eriksen fra Kommunernes Landsforening præsenterede indsatsen 'Børneliv i Sund Balance'.

Læs mere om 'Fælles om Ungelivet' her.

Læs mere om 'Børneliv i Sund Balance' her.

Efter webinaret blev sløret løftet for, at vi snart vil invitere til et netværk for de, der interesserer sig for at forstå, diskutere og arbejde med system-orienterede indsatser.

Præsentationer og optagelse af webinaret vil snarest kunne findes på Forebyggelseslaboratoriets hjemmeside.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor