Hjerneforskning i verdensklasse

Forskere på Hvidovre Hospital står bag banebrydende studier af en række neurologiske lidelser som Parkinsons sygdom og Multipel Sclerose

-Vi har blandt andet fundet en biomarkør, som muligvis kan være med til at forudsige, om en patient er disponeret for dyskinesi, siger forskningschef på Danish Research Centre for Magnetic Resonance (DRCMR), Hvidovre Hospital, dr.med. Hartwig Siebner.

Forskningschefen, der også er professor ved Københavns Universitet, forklarer, at dyskinesi er voldsomme bevægeforstyrrelser, som rammer visse Parkinsonpartienter, efter langvarig medicinsk behandling. 

Undgår skadelige r​​øntgenstråler

Fundet af biomarkøren er et eksempel på det forskningsarbejde, der har gjort DRCMR til et af Europas absolut førende forskningscentre, når det gælder klinisk MR-forskning. 

-MR-billeddannelse tillader os at "se" ind i hjernen uden brug af skadelige røntgenstråler, og dette indblik åbner op for en meget bred forskningsindsats, siger forskningschefen.

Modtog Global Exce​​llence-pris

Centeret forsker i en række hjernesygdomme som eksempelvis Parkinsons sygdom og Multipel Sclerose. 

-Vi udfører blandt andet grundforskning i hjernens funktioner og struktur, og vi afprøver nye præparater i samarbejde med industrien, fortæller Hartwig Siebner, der sammen med sine kolleger har modtaget Region Hovedstadens Global Excellenxe-pris for sin banebrydende forskning.

MR-skanne​r til dyr

Af fremtidige projekter er der særligt ét, der står højt på centerets ønskelist.

Man vil gerne anskaffe en ny MR-skanner til dyr, fordi dyre- og menneskestudier, der udføres side om side, giver en lang række muligheder.

Heriblandt kan man udvikle meget præcise dyremodeller til afprøvning af nye typer medicin – eller undersøgelse af genetiske mutationer, der øger risikoen for sygdom. 

-På den måde kan vi nå meget længere med udviklingen af nye behandlingsmetoder, før vi går over til at teste dem på patienter, siger Hartwig Siebner.

Redaktør