Kræftramte børns overlevelse øget fra 50 til 80 procent

Børnekræft- og børnetransplantationsenhederne på Rigshospitalet og Skåne universitetssjukhus samarbejder for at forbedre overlevelsen for børn med kræft. Og resultaterne taler for sig selv - siden samarbejdets start er 5-års overlevelsen steget markant​​

Markant større overlevelse på 5 år

For at forbedre overlevelsen og styrke forskningen har der i mere end 30 år eksisteret et samarbejde over Øresund mellem børnekræfts- og børnetransplantationsenhederne på Rigshospitalet og Skåne universitetssjukhus i Lund kaldet Sundets Onkologiske og Hæmatologiske Organisation (SOHO). 

Her taler resultaterne af samarbejdet for sig selv, for siden SOHO-samarbejdets start er 5-års overlevelsen for børn med kræft steget fra omkring 50 procent til 80 procent i dag. 

SOHO-samarbejdet

I dag er SOHO-samarbejdet organiseret med tre årlige møder mellem læger, sygeplejersker og forskere på de to hospitaler, og det giver et meget tæt kendskab til hinanden.

Eksempelvis er læger og forskere fra de to klinikker i telefonisk kontakt flere gange ugentligt for bl.a. at diskutere en konkret patientcase, bestille analyser hos hinanden eller på anden måde sparre omkring patientbehandling eller et forskningsprojekt. 

Vinder af OresundAward 2014

Børnekræftsklinikkerne på Rigshospitalet og Skånes universitetssjukhus i Lund blev belønnet med OresundAward 2014 for at øge kræftramte børns overlevelse fra 50 til 80 procent.

Oresund Award blev givet til banebrydende samarbejde omkring sundhedsforskning og behandlinger i Region Hovedstaden og Region Skåne.
Redaktør