Etniske minoriteter


Zia har kørt taxi i 33 år. Det er et arbejde, der er meget stillesiddende. Derfor er han nu begyndt at motionere. Samtidig passer han også på, hvad han spiser. Begge dele er nemlig vigtigt, når man har type 2-diabetes.


Når du har en kronisk sygdom og gerne vil holde ramadan, skal du tale med din læge, om du kan tåle det. Det kan være svært, når man ikke længere er en del af denne begivenhed.


Fem personer fortæller om deres reaktioner, da de fik at vide, at de var syge. Man kan blive meget bange, når man finder ud af, at man er syg. Især hvis man ikke kender den sygdom, man har fået.


Ved et tilfælde finder Salwa ud af, at hun har type 2-diabetes. Hun kender ikke til sygdommen og bliver først bange. I dag er hun glad for sit liv og har fået kontrol over sin sygdom ved at ændre sine kostvaner


Når du lige har fået en sygdom, er det ikke sikkert, du kender noget til den. I denne film kan du høre andres gode råd om, hvor de har fået information om deres sygdom.


Man kan også blive ramt af en blodprop, selv om man kun er 37 år. For Hayrettin skete det en dag, mens han var i fitnesscentret . Han fortæller om sine reaktioner og om sine tanker om fremtiden.


Når du har en kronisk sygdom, har det betydning for sygdommens udvikling, at du lever sundt. Hør andre fortælle om deres erfaringer med at ændre livsstil.


Personerne i denne film fortæller om deres bekymringer for, at sygdommen kommer igen, deres oplevelse af ikke længere at have frihed og når omgivelserne har en mening om deres livsførelse.


Mange kvinder med ikke-vestlig baggrund mener, at de har usunde kostvaner og vil gerne spise mere sundt. Samtidigt lider personer af ikke-vestlig baggrund af flere såkaldte livsstilssygdomme.


Ikke alle taler med andre om deres sygdom. Det kan dog være en hjælp at dele tanker og bekymringer med familien, venner, hospitalspersonale eller med andre, der også har sygdommen.