Hverdagen med type 2-diabetes

​Her finder du film med fokus på nogle af de emner, der fylder i en hverdag med type 2-diabetes. 


Type 2-diabetes kan ofte starte uden man mærker noget til sygdommen. Her fortæller en række mennesker, hvordan deres diabetes blev opdaget.
(03:27)


Hvordan påvirker det forholdet til andre mennesker, at man har fået type 2-diabetes? Hvad siger familien? Hvad siger vennerne?
(02:47)

Hvor meget påvirker en type 2-diabetes arbejdet? Er det noget, man overhovedet skal involvere arbejdspladsen i?
(02:04)

Når man får en konstateret en kronisk sygdom, kan det være svært at foretage livsstilsændringer. Men det er ofte det, der skal til for at få kontrol over sygdommen.
(02:25)

Ved et tilfælde finder Salwa ud af, at hun har type 2-diabetes. Hun kender ikke til sygdommen og bliver først bange. I dag er hun glad for sit liv og har fået kontrol over sin sygdom ved at ændre sine kostvaner
(02:22)


Hans Henrik Bærentsen har haft type 2 diabetes i snart 20 år. Da han har et stort vægtproblem og en del følgesygdomme, er det vigtigt for ham at prøve at tabe sig. Derfor følger han en ganske særlig diætplan.
(04:14)

I denne film giver mennesker, der selv har haft diabetes i flere år gode råd til, hvordan nye diabetespatienter kan komme i gang med at leve med deres sygdom.
(02:14)

Diabetes er det første forvarsel om, at nu skal man til at passe på. Mange diabetespatienter bekymrer sig om de følgesygdomme, der kan støde til, hvis man ikke tager sygdommen alvorligt.
(04:27)

I filmen her fortæller nogle diabetikere om deres frygt for følgesygdomme og om hvad de gør for at slippe for dem.
(03:30)

Mange kvinder med ikke-vestlig baggrund mener, at de har usunde kostvaner og vil gerne spise mere sundt. Samtidigt lider personer af ikke-vestlig baggrund af flere såkaldte livsstilssygdomme.
(02:38)