Type 2-diabetes

​​Her kan du finde film om at leve med type 2-diabetes. I filmene fortæller 6 personer med type 2-diabetes om at leve det gode liv, den dårlige samvittighed, arbejdslivet, gode råd og meget andet.​


Hvor meget påvirker en type 2-diabetes arbejdet? Er det noget, man overhovedet skal involvere arbejdspladsen i?


Type 2-diabetes kan ofte starte uden man mærker noget til sygdommen. Her fortæller en række mennesker, hvordan deres diabetes blev opdaget.


Ole, 52 år er selvstændig erhvervsdrivende og har type 2-diabetes


Ved et tilfælde finder Salwa ud af, at hun har type 2-diabetes. Hun kender ikke til sygdommen og bliver først bange. I dag er hun glad for sit liv og har fået kontrol over sin sygdom ved at ændre sine kostvaner


Diabetes er det første forvarsel om, at nu skal man til at passe på. Mange diabetespatienter bekymrer sig om de følgesygdomme, der kan støde til, hvis man ikke tager sygdommen alvorligt.


Hans Henrik Bærentsen har haft type 2 diabetes i snart 20 år. Da han har et stort vægtproblem og en del følgesygdomme, er det vigtigt for ham at prøve at tabe sig. Derfor følger han en ganske særlig diætplan.


Zia har kørt taxi i 33 år. Det er et arbejde, der er meget stillesiddende. Derfor er han nu begyndt at motionere. Samtidig passer han også på, hvad han spiser. Begge dele er nemlig vigtigt, når man har type 2-diabetes.


I denne film fortæller mennesker med type 2-diabetes, hvordan de tackler den dårlige samvittighed - også hvis de engang imellem "skejer ud"..


Folk med type 2-diabetes kan føle sig stemplet af omgivelserne, fordi de har en livsstilssygdom. I denne film, fortæller en række mennesker hvordan de har oplevet reaktionerne fra omverdenen.


I filmen her fortæller nogle diabetikere om deres frygt for følgesygdomme og om hvad de gør for at slippe for dem.


I denne film giver mennesker, der selv har haft diabetes i flere år gode råd til, hvordan nye diabetespatienter kan komme i gang med at leve med deres sygdom.

John Tobiasen er 70 år og pensionist. Han har type 2 diabetes. Det kom som en overraskelse for ham, da han fik konstateret sygdommen.


Når man får en konstateret en kronisk sygdom, kan det være svært at foretage livsstilsændringer. Men det er ofte det, der skal til for at få kontrol over sygdommen.


Hvordan påvirker det forholdet til andre mennesker, at man har fået type 2-diabetes? Hvad siger familien? Hvad siger vennerne?


Når du har en kronisk sygdom og gerne vil holde ramadan, skal du tale med din læge, om du kan tåle det. Det kan være svært, når man ikke længere er en del af denne begivenhed.


Fem personer fortæller om deres reaktioner, da de fik at vide, at de var syge. Man kan blive meget bange, når man finder ud af, at man er syg. Især hvis man ikke kender den sygdom, man har fået.


Når du lige har fået en sygdom, er det ikke sikkert, du kender noget til den. I denne film kan du høre andres gode råd om, hvor de har fået information om deres sygdom.


Når du har en kronisk sygdom, har det betydning for sygdommens udvikling, at du lever sundt. Hør andre fortælle om deres erfaringer med at ændre livsstil.


Personerne i denne film fortæller om deres bekymringer for, at sygdommen kommer igen, deres oplevelse af ikke længere at have frihed og når omgivelserne har en mening om deres livsførelse.


Ikke alle taler med andre om deres sygdom. Det kan dog være en hjælp at dele tanker og bekymringer med familien, venner, hospitalspersonale eller med andre, der også har sygdommen.