Hverdagen med demens

​Her finder du film om nogle af de emner, der fylder i hverdagen med demens. I filmene fortæller demente og deres pårørende om livet med sygdommen og om hvordan de tackler det. 

Der kan gå lang tid før man opdager, at ens kære er ved at udvikle demens. Sygdommen kommer ofte snigende, så man først bagefter godt kan se de små tegn, der har vist sig undervejs.
(03:23)

Det kan være svært når ens kære ændrer adfærd. Når man måske pludselig skal skifte rolle fra at have været ægtefælle, datter eller søn til at være en omsorgsperson.
(02:50)

Dagligdagen med en dement kan godt kræve store udfordringer. Hvordan får man det fornødne overskud og hvordan kommer man igennem uden at gå ned med flaget?
(03:06)

Accepter situationen og fokuser på de gode øjeblikke, for dem kan der heldigvis også være en del af. Få gode råd fra pårørende til demente og hør om de lyse øjeblikke.
(03:13)

Det kan være svært at følge med i, hvad andre snakker om, når man har en demenssygdom. "Stedet" er et åndehul, hvor særligt yngre demente nyder godt af at komme.
(02:32)

Selv om man er svært dement, kan man godt have fornøjelse af oplevelser. Følg med Københavns Alzheimerforening på udflugt til Stevns.
(02:21)