Demens

​Her kan du finde film om at leve med demens. I filmene fortæller demente og deres pårørende om livet med sygdommen, hvordan de tackler det i hverdagen, den dårlige samvittighed og meget andet.​​


Det var en svær beslutning da Britt Rasmussen måtte sende sin dement mand, Svend på plejehjem. Men til sidst kunne hun ikke længere klare at have ham hjemme.


Det kan være svært at følge med i, hvad andre snakker om, når man har en demenssygdom. "Stedet" er et åndehul, hvor særligt yngre demente nyder godt af at komme.


Selv om man er svært dement, kan man godt have fornøjelse af oplevelser. Følg med Københavns Alzheimerforening på udflugt til Stevns.


Der kan gå lang tid før man opdager, at ens kære er ved at udvikle demens. Sygdommen kommer ofte snigende, så man først bagefter godt kan se de små tegn, der har vist sig undervejs.


Dagligdagen med en dement kan godt kræve store udfordringer. Hvordan får man det fornødne overskud og hvordan kommer man igennem uden at gå ned med flaget?


Beslutningen om at sende en dement ægtefælle eller mor eller far på plejehjem, kan gøre frygtelig ondt. Derfor udskyder mange det til det ikke længere kan undgås.


Det kan være svært når ens kære ændrer adfærd. Når man måske pludselig skal skifte rolle fra at have været ægtefælle, datter eller søn til at være en omsorgsperson.


Accepter situationen og fokuser på de gode øjeblikke, for dem kan der heldigvis også være en del af. Få gode råd fra pårørende til demente og hør om de lyse øjeblikke.


Skal man have dårlig samvittighed, hvis man bliver irriteret på den demente? Og er det i orden at føle lettelse, når vedkommende dør?


Det kan være svært når ens kære ændrer adfærd. Når man måske pludselig skal skifte rolle fra at have været ægtefælle, datter eller søn til at være en omsorgsperson.


Merete Dehnfeld oplevede at det til sidst blev for svært for hendes demensramte mor at være derhjemme. Hun faldt meget mere til ro, da hun kom på plejehjem, hvor der ikke blev stillet krav til hende.

69-årige Britt Rasmussen fra Bagsværd fortæller hvordan hverdagen fungerer med en dement ægtefælle.