Hjertekarsygdomme

Her kan du finde film om at leve med en hjertekarsygdom. I filmene fortæller personer med en hjertekarsygdom og deres pårørende om at leve det gode live, den dårlige samvittighed, arbejdslivet, gode råd og meget andet.​​


66-årige Annie, 64-årige John og to gange Ole på henholdsvis 51 og 65 år, fortæller her hvordan de opdagede, at de havde en hjertesygdom.


Man kan også blive ramt af en blodprop, selv om man kun er 37 år. For Hayrettin skete det en dag, mens han var i fitnesscentret . Han fortæller om sine reaktioner og om sine tanker om fremtiden.


77-årige Kinna Henriksen har fået indopereret en stent på grund af indsnævring i kranspulsåren. Til daglig tænker Kinna ikke over at hun har dårligt hjerte.


Mange hjertepatienter er nødt til at tage store mængder medicin. Det kan være svært at holde styr på og i nogle tilfælde også give bivirkninger.


Ole Dupont er 51 år. Siden 2005 har han haft fire blodpropper i både hjertet og hjernen. I dag har han fået både jobbet og humøret tilbage.


Det er vigtigt at holde sig i så god form som muligt, når man har dårligt hjerte. 73-årige Ole Basbøll træner hver dag, og det er ikke de store remedier, man behøver, fortæller han.


Kan omgivelserne bekymre sig så meget, at det nærmest kan føles som en belastning for den syge? Det fortæller denne film om.


En hjertesygdom behøver ikke at betyde, at livet er slut. Mange vender tilbage til en næsten normal tilværelse igen, og man kan selv gøre en stor indsats.


Ulla Bjerg, 63 år, vågnede en nat med ondt i ryggen . Selv om smerterne var voldsomme, tænkte hun ikke over, at det var hjertet det var galt med. Det viste sig at være en blodprop.


Se hvordan en række hjertepatienter oplevede chokket ved pludselig at skulle leve med en alvorlig sygdom.


Det er naturligt at tænke på døden, når man har en alvorlig hjertesygdom, men for de medvirkende i denne film, er det andre tanker end selve frygten for at dø, der rører sig.


Når du har en kronisk sygdom og gerne vil holde ramadan, skal du tale med din læge, om du kan tåle det. Det kan være svært, når man ikke længere er en del af denne begivenhed.


Fem personer fortæller om deres reaktioner, da de fik at vide, at de var syge. Man kan blive meget bange, når man finder ud af, at man er syg. Især hvis man ikke kender den sygdom, man har fået.


Når du lige har fået en sygdom, er det ikke sikkert, du kender noget til den. I denne film kan du høre andres gode råd om, hvor de har fået information om deres sygdom.


Når du har en kronisk sygdom, har det betydning for sygdommens udvikling, at du lever sundt. Hør andre fortælle om deres erfaringer med at ændre livsstil.


Personerne i denne film fortæller om deres bekymringer for, at sygdommen kommer igen, deres oplevelse af ikke længere at have frihed og når omgivelserne har en mening om deres livsførelse.


Ikke alle taler med andre om deres sygdom. Det kan dog være en hjælp at dele tanker og bekymringer med familien, venner, hospitalspersonale eller med andre, der også har sygdommen.