Værnemidler

Værnemidler er i denne sammenhæng tøj og tilbehør, som hjælper dig til at stå i en dynamisk arbejdsstilling, så du ikke overbelaster muskler og led.​

Gummistøvler og plastforklæde

Brug gummistøvler og plastforklæde, når du bruger vandslange til at vaske kipsteger, gryder og gulve. Gummistøvler og plastforklædre hindrer ikke kun, at du bliver våd. Men hindrer også, at du kommer til at arbejde i en anspændt stilling, fordi du prøver at undgå vandet.

Forklæde, skåneærmer og handsker

Brug forklæde, skåneærmer og handsker, når du står og steger. Ikke bare for at undgå stænk, men fordi du bedre kan slappe af i muskler og led og derfor stå på en mindre belastende måde, når du ikke behøver bekymre dig om, at du brænder dig.

Varmt tøj

Når du arbejder på køl, skal du have varmt tøj på. Det er en krav i arbejdsmiljøloven. Samtidig undgår du at spænde i muskler og led, når du er varmt klædt på. Hvis man fryser, spænder man automatisk især i skuldre og nakke. Hvis du derudover arbejder i ergonomisk uhensigtsmæssige stillinger, er “skaden” større på køl, fordi musklerne er kolde. Derfor er ordentlig, varm beklædning meget vigtigt, når du arbejder på køl.

Sko 

Det er vigtigt at vælge ordentlige arbejdssko, når du arbejder i et køkken, hvor gulvene ofte er våde og glatte. Ordentlige sko vil sige sko med hælkappe og skridhæmmende såler. Så undgår du nemlig at spænde unødigt i ben, fødder og tæer.Redaktør