Vice- og projektdirektør, Henrik Schødts

Telefon: +45 31 43 20 41
Send en mail

Henrik er projektdirektør med det overordnede ansvar for planlægning og opførelse af Region Hovedstadens Nyt Hospital Nordsjælland. Han er samtidig vicedirektør for Nordsjællands Hospital med ansvar for bl.a. innovation.

Henrik Schødts er uddannet i statskundskab på Københavns Universitet (2003) og har en HD i ledelse fra CBS (2007). Han har lederuddannelser fra Columbia Business School (2012) og UC Berkeley (2014) og er desuden gæsteforelæser på Said Business School (Oxford Universitet) om kompleksiteten af mega-projekter.

Hvad driver dig?

"Det er fantastisk spændende at være med til at drive den forandring, der skal til for at fremtidssikre hospitalsvæsenet herhjemme. Jeg føler mig privilegeret over at være med til at bygge et hospital, der får så stor betydning for så mange mennesker i fremtiden".

Hvad er udfordringen?

"Det er bestemt en udfordring at skabe rammerne om et langtidsholdbart hospital, der formår at tage højde for den virkelighed, der møder os ude i fremtiden. Der er meget, der kommer til at ændre sig markant pga. af de teknologiske muligheder. Ikke langt ude i fremtiden vil patienter bruge hospitalet på en anden måde end i dag, og der er behov for nogle andre sammenhænge og flows. Det vilkår skal arkitekturen og indretningen kunne tage højde for".

  • 2011-: Projektdirektør, Nyt Hospital Nordsjælland. Siden 2014 desuden vicedirektør for Nordsjællands Hospital.
  • 2011-2011: Chef, Ejendomme & Service, Danmarks Radio.
  • 2006-2010: Afdelingschef, Teknik og Miljø, Frederiksberg Kommune.
  • 2004-2005: Konsulent, Kulturdirektoratet.
  • 2000-2004: Konsulent, KL.
Redaktør