Forslag 2

​​​​

Varighed: 4:28 min.

Fra Dommerbetæ​nkningen:


"Forslaget indeholder fine arkitektoniske kvaliteter, der manisfesterer sig i en tydelig hovedidé. Hospitalet udtrykker sig helhedsmæssigt som et præcist cirkulært bygningsværk i et fint bearbejdet landskab, hvor samspillet mellem det næsten monumentale og stedets særlige betydning er fint bearbejdet. Det modernistiske formsprog og husets komposition giver en klar reference til Frederiksborg Slot.Men samtidig spænder den klare og fortællende form også ben for husets funktioner og robusthed for ændringer og udvidelser. Desuden er der vanskeligheder med at tilvejebringe tilfredsstillende dagslysforhold i den indre del af cirkelslaget. Sengestuerne er begunstiget med en fantastisk udsigt, der dog kun tilgodeser de yderst beliggende. Den overordnede arkitektoniske fom løser imidlertid mange af et hospitalsudfordringer, men er også snærende for en fremtidig udvikling."

"Forslaget indeholder fine arkitektoniske kvaliteter, der manisfesterer sig i en tydelig hovedidé. Hospitalet udtrykker sig helhedsmæssigt som et præcist cirkulært bygningsværk i et fint bearbejdet landskab, hvor samspillet mellem det næsten monumentale og stedets særlige betydning er fint bearbejdet. Det modernistiske formsprog og husets komposition giver en klar reference til Frederiksborg Slot.

Men samtidig spænder den klare og fortællende form også ben for husets funktioner og robusthed for ændringer og udvidelser. Desuden er der vanskeligheder med at tilvejebringe tilfredsstillende dagslysforhold i den indre del af cirkelslaget. Sengestuerne er begunstiget med en fantastisk udsigt, der dog kun tilgodeser de yderst beliggende.

Den overordnede arkitektoniske fom løser imidlertid mange af et hospitalsudfordringer, men er også snærende for en fremtidig udvikling."

 

 

Redaktør