​​​​​Chefkonsulent Marie Vinther (t.v.) og programleder Sofie Baunsøe Olesen planlægger, hvilke møbler der skal flytte med til det nye hospital. Derfor er hospitalets inventar nu blevet registreret. Foto: Karen Grønkjær.

En, to … 39.000 stykker inventar

​Mere end 4.000 hospitalsrum i både Hillerød og Frederikssund er blevet minutiøst gennemgået for at registrere møbler, inventar og deres tilstand. Det gælder om at genanvende det, der giver mening på det nye hospital.

Vent...


I løbet af foråret har tællere i sort sweatshirt og udrustet med en tablet har været rundt på alle afdelinger for at registrere i alt 39.000 stykker inventar og møbler. De blev færdige med at tælle lige inden sommerferien, og deres register viser blandt andet, at der er ikke mindre end 70 forskellige designs af mødestole, som hver især findes i et hav af forskellige farver og materialer. En stol findes i 214 eksemplarer. Der er 870 vakuumsug og hele 1.050 flowmetre.

- Når vi flytter ud på det nye hospital, er det eksisterende hospital i drift helt frem til patientflytning. Så vi kan ikke bare flytte alt ud på det nye hospital uden hensyn til den eksisterende drift. Omvendt skal vi heller ikke købe lutter nyt inventar, men genanvende det, der giver mening. Optællingen er et vigtigt redskab i den planlægning, forklarer programleder Sofie Baunsøe Olesen fra Nyt Hospital Nordsjælland Udvikling.

Klassikere lever videre

Det er heller ikke alt, der kan bruges på det nye hospital, enten fordi inventaret ikke er i god nok stand, fordi funktionaliteten ikke er tidssvarende, eller fordi det ikke passer ind visuelt eller i størrelse og form.

Masser af stole – der er mere end 70 forskellige designs af mødestole på Nordsjællands Hospital.

- Vi arbejder mod en større standardisering, så vi opnår stordriftsfordele og får et mere ensartet udtryk. Vi forventer, at en del møbler kan males eller ompolstres, så de kan leve videre på det nye hospital, både af hensyn til bæredygtighed og økonomi, og fordi hospitalet har mange designklassikere fra eksempelvis Børge Mogensen, PH, Montana og Nanna Ditzel, fortæller chefkonsulent Marie Vinther fra Nyt Hospital Nordsjælland Udvikling.

Mere ro for øjnene​

Og der er gode grunde til, at der bliver lagt kræfter i planlægningen: Møbler og inventar skal spille sammen med de arkitektoniske rammer på det nye hospital. Større ensartethed i udtrykket giver en følelse af fred og ro, som kan give patienterne de bedste muligheder for at komme sig og øge trivslen hos medarbejderne. Rent praktisk giver standardisering større fleksibilitet ved behov for nyindretning, da møbler vil kunne samles i serier på tværs, ligesom de bliver enklere at vedligeholde.

- Vi får en designmanual et års tid før, vi flytter ind i det nye hospital. Den skal hjælpe dem, der indkøber, med at vælge møbler og inventar, som passer i det nye hospital. På nuværende tidspunkt ved vi, at møbler og inventar bliver holdt i lyse, venlige farver med egetræ og elementer af stål.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor