​Nyt Hospital Nordsjælland nominereret til to prestigefyldte arkitekturpriser

​Nyt Hospital Nordsjælland er her i efteråret nomineret til to internationalt anerkendte arkitekturpriser - World Architecture Festival i Singapore samt LEAF Award i London.

Om World Architecture Festival:
Festivallen afholdes hvert år og hylder de mest inspirerende og innovative byggeprojekter jorden rundt. Der konkurreres i en lang række kategorier. Nyt Hospital Nordsjælland er nomineret i kategorien "Future Projects". Priserne på World Architecture Festival uddeles en gang om året og anses som en af verdens mest prestigefyldte. World Architecture Festival, som afholdes i Singapore d. 4.-6. november 

Om LEAF Award 2015:
En årlig prisoverrækkelse i byggebranchen, der anerkender innovative designprojekter og fejrer godt tænkte byggerier på internationalt niveau. Juryen er sammensat af velestimerede brancheekspeter fra hele verden. Nyt Hospital Nordsjælland er nomineret i kategorien "Best Future Building of the Year - Drawing Board".  LEAF Award afholdes 16. oktober i London​.​

Stolte over nomineringerne
"Det er en stor anerkendelse af vores arbejde med at skabe patienternes hospital i Nordsjælland, at vi får så stor international opmærksomhed. Udover stolthed giver anerkendelsen os mod til at skabe den forandring, der skal til for at blive et referenceværk samtidig med at vi yder vores bedste i forhold til vores patienter," siger Bente Ourø Rørth, direktør for Nordsjælland Hospital.

Projektdirektør for Nyt Hospital Nordsjælland, Henrik Schødts, siger: ​"At de to juryer peger på vores projekt som et af de mest interessante og innovative fremtidige hospitalsprojekter er et stort skulderklap til os, der arbejder med projektet til daglig. Den udenlandske synlighed er desuden med til at bane vejen for internationale samarbejdspartnere, som byggebranchen efterspørger herhjemme."

 Om Nyt Hospital Nordsjælland:

  • ​Patienterne er i centrum, når Region Hovedstaden de kommende år investerer 15 milliarder i seks nye hospitalsbyggerier, hvoraf 8 milliarder kommer fra Statens Kvalitetsfond. Byggerierne skaber tidssvarende og funktionelle rammer for den bedste behandling.

  • ​Kvalitetsfondsprojektet Nyt Hospital Nordsjælland omfatter opførelse af et nyt akuthospital på 124.000 m2 i Hillerød Syd til mere end 310.000 borgere med plads til 662 sengepladser, ca. 20 specialer, tekniske faciliteter, kontorer, ankomstarealer, besøgs-, personale- og parkeringsfaciliteter.

  • ​Projektets samlede investeringsramme er på 4,2 mia. kr. (dagspriser - PL15), og der er modtaget endeligt tilsagn om finansiering fra kvalitetsfonden til projektet juni 2013. Selve konkurrenceprogrammet blev godkendt af Regionsrådet den 8. april 2014 og dannede grundlag for det videre arbejde med byggeprogrammet.

Redaktør