Hospitalet kommer til at ligge på Hospitalsvej

​Det er enkelt og let at gå til for fremtidens patienter. Det kommende hospital kommer til at ligge på Hospitalsvej

Hvad skal vejen, som det nye hospital i Nordsjælland kommer til at ligge på, hedde? 

Det spørgsmål har været på dagsordenen i Hillerød Kommune, og der er nu truffet en afgørelse i Miljø- og Teknikudvalget. Hospitalet kommer til at ligge på – ja, måske ikke så overraskende - Hospitalsvej.

Navnet er helt i tråd med Nyt Hospital Nordsjællands anbefaling om at vælge et navn, der er intuitivt, neutralt og ikke mindst let at finde for fremtidens patienter.

Følgende argumenter blev der lagt vægt på i valget.

  • Er originalt, unikt og markant i den forstand, at det formentlig kun vil blive brugt i forbindelse med netop et hospital.
  • Er intuitivt og funktionelt ("hospital")
  • Har få stavelser
  • Er let at sige, let at huske, let at forstå og let at oversætte
  • Er internationalt ("hospital")

Kommunen har lyttet til anbefaling

Hillerød Kommune har dermed valgt at lytte til regionens og Nyt Hospital Nordsjællands anbefalinger.

"Vi ser meget positivt på, at forvaltningen har valgt at lytte til vores måske lidt enkle forslag. Vi mener, at det giver mening at indstille et navn, der måske lyder lidt kedeligt, men som omvendt er meget brugervenligt," siger projekt- og entreprisechef Sune from fra Nyt Hospital Nordsjælland.  

Der er endnu ikke afklaret, hvor mange indgange, der kommer til at være på det nye superhospital Nordsjælland, men der lægges op til, at alle indgange markeres med tydelig skiltning, så de er lette at finde.  Hovedindgangen vil fx være Indgang 1og FAM (fælles akutmodtagelse) Indgang 2, lyder oplægget.

 


Redaktør