I 2022 vil Nyt Hospital Nordsjælland få sin endelige form og højde

​Forstil dig et areal på næste tre fodboldbaner. Så stor en bundplade er der støbt under det nye hospital i Hillerød. På Sjællands største byggeprojekt har 2021 stået i jord og betonens tegn. I 2022 er det facade og tag, der er i fokus. 

Vent...


I 2021 var en af de store milepæle i årets start, at den ca. 20.000 kvadratmeter store bundplade blev støbt og færdiggjort. Det krævede ca. 15.000 kubikmeter beton at støbe den. Med fundamentet på plads har byggeriet nogle steder rejst sig i to etagers højde.

 

Byggepladsen som klasseværelse og åbent hospital

Besøgscenteret på byggepladsen blev for alvor taget i brug i 2021. Hver onsdag har forskellige 6. klasser fra Hillerød Kommune skiftet klasselokalet ud med besøgscentret i skurbyen og givet deres bud på fremtidens hospital. Derudover har politikere og andre interessenter, samt enkelte afdelinger været på besøg på pladsen. Det helt store rykind af nysgerrige borgere var den 5. september 2021, hvor 800 gæster aflagde byggepladsen et besøg til Åbent Hospital-arrangementet.


Principper for fremtidens arbejdsgange

Sidste år har det kliniske personale sammen med NHN Udvikling formuleret principper for nye samarbejdsformer, og eksempelvis testet fremtidens arbejdsgange på enestuer. Et af værktøjerne der gør fremtiden mere virkelig, er 3D videoer, der viser de rammer, der bliver hverdag om få år. 


Facader og tag på hospitalet 

I 2022 vil råhuset nå sin endelige form, og bygningen vil blive lukket med facader og tagkonstruktioner, så man ved indgangen til 2023 kan se konturerne af det endelige hospital og få en bedre fornemmelse af det enorme byggeris omfang og et indtryk af gårdhaveåbningerne.
Gårdhaverne er netop noget af det, patienterne og personalet kan glæde sig til at opleve på det kommende hospital. Deres forskelligartede beplantning og indretning skal bringe lys og natur ind i bygningen.


Over ti kilometer rør til blod, medicin og prøver

Med ca. 9 mio. blodprøveanalyser om året bliver der travlhed i de over ti km lange rørpostsystem, der bliver en vital del af Nyt Hospital Nordsjælland. I 2022 bliver rørene integreret i byggeriet, og når hospitalet står klar, vil blodprøver, medicin og laboratorieprøver suse igennem det store system. 107 rørpoststationer vil forbinde hele hospitalet på tværs, der vil spare værdifuld tid for personalet og bidrage til hurtigere testresultater.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor