"Lyt til mig for jeg kender min krop bedst"

​Nyt Hospital Nordsjælland kører i øjeblikket projektet Patientens Stemme, der inviterer borgere til at udvikle det kommende hospital i Hillerød. Vi har mødt Anne-Grethe Jensen og spurgt, hvad hun forventer af os. Husk du kan også melde dig

"Jeg har meldt mig til Patientens Stemme​, fordi jeg ønsker, at der er nogle i den anden ende, der lytter. Hvis du ikke siger din mening, kan den jo ikke gøre en forskel. Jeg er lungepatient og er i perioder indlagt. 

Så hvis I spørger mig, hvad jeg forventer af fremtidens hospital, så har jeg ret høje forventninger. Det tegner godt, og jeg håber, at der kommer nok ressourcer med, og arbejdsopgaverne bliver fordelt rimeligt, så personalet har tid til mig som patient. 

Jeg håber, at der kommer en ny frisk energi, og at de nye rammer gør det let at finde rundt. Jeg drømmer om faglighed og nærvær og mindre bøvlet administration for personalet, og jeg håber, at politikerne sætter sig godt ind i, hvad de sparer væk. 

Jeg håber, at lægerne vil se mig og lytte til mig – det er trods alt mig, der kender min krop bedst. Jeg ved, at politikerne har bestemt, at der skal være enestuer på det nye hospital, men faktisk synes jeg, at det kunne være hyggeligt, hvis vi var to eller tre på samme stue, så måske kunne patienten få et valg? 

Når jeg er indlagt, kan jeg godt lide at være social og hjælpe til på afdelingen. Jeg arbejder selv som pædagog og trives i en omsorgsrolle, og det er vel også en ressource, som systemet kan bruge? 

Jeg kan godt være lidt bange for, om jeg bliver sendt hjem for hurtigt. Når jeg ikke rigtigt kan trække vejret, kan det give angst at være alene derhjemme. Jeg kan godt drømme om, at der er et bibliotek, en altan og et hyggeligt sted, hvor man kan spise med sine pårørende, men alt det er intet værd, hvis personalets nærvær og faglighed ikke følger med. 

Og jo – jeg håber selvfølgelig også som alle andre, at der er plads til at parkere og komme til og fra hospitalet med offentlig transport. Hvis I også kan fjerne lugten af hospital, er I kommet langt."

Anne-Grethe Jensen, 45 år, borger i Hillerød.

Vil du også sige, hvad du mener?

Tilmeld dig Patientens Stemme her​​​

Redaktør