Tre skarpe til vores bygherrerådgiver

​Henrik Schmidt fra rådgivningsvirksomheden COWI er bygherrerådgiver. Han har tidligere arbejdet for DR-Byen og Den Blå Planet. Nu hjælper han Nyt Hospital Nordsjælland med at komme i mål

​Hvad går dit job ud på?
"​Helt konkret skal jeg være med til at sikre, at den ydelse, vi har købt af vores arkitekter i Schweiz også bliver leveret. At kontrakten bliver overholdt ganske enkelt. Men jeg er også bindeled, brobygger og formidler mellem bygherre og det team af arkitekter og ingeniører, som skal tegne hospitalet herunder arkitekterne fra Herzog & de Meuron. Jeg samler trådene og er med til at sikre, at projektet lever op til de krav, der er til byggeriets bæredygtighed, vejene til og fra hospitalet og anden infrastruktur."

​Hvad er udfordringen?
"Det er, når der kommer nye krav eller behov i projektet, der koster penge. Så skal vi se på, hvor der kan spares eller tænkes smartere. Vi skal være knivskarpe til at bruge ressourcerne rigtigt, men nogle gange er vi ganske enkelt nødt til at træffe de beslutninger, der skal til for, at byggeriet kan komme videre. Det er den smalle knivsæg, som jobbet som rådgiver balancerer på."

​Hvad driver dig i arbejdet?
"Udover at det er utroligt meningsfyldt at lave et hospital til fremtidens patienter, så er det for mig personligt fascinerende at hoppe ind i forskellige verdener og forstå den indefra. Om jeg skal sætte mig ind i hovedet på fiskenørderne fra Den Blå Planet, der brænder for at skabe de helt rigtige rammer, så en søhest trives - eller om jeg skal helt tæt på optagelserne til et børneprogram for at forstå kundens behov. Det er meget inspirerende at være en del af."

Redaktør