Nyt Hospital Nordsjælland nominereret til prestigefuld arkitekturpris

Projektet er netop blevet nomineret til den internationalt anerkendte arkitekturpris på World Archit​ecture Festival, som afholdes i Singapore d. 4.-6. november.

Festivalen afholdes hvert år og hylder de mest inspirerende og innovative byggeprojekter jorden rundt. Der konkurreres i en lang række kategorier. Nyt Hospital Nordsjælland er nomineret i kategorien Future Projects. Priserne på World Architecture Festival uddeles en gang om året og anses som en af verdens mest prestigefyldte.

​Stolte over nomineringen
"Det var en kæmpe anerkendelse, da Nyt Hospital Nordsjælland vandt prisen som Best Futura Mega Project på MIPIM i år. At vi nu er nomineret til endnu en pris er med til at gøre os endnu mere stolte over projektet.", siger Bente Ourø Rørth, direktør for Nordsjællands Hospital.

Projektdirektør for Nyt Hospital Nordsjælland, Henrik Schødts, siger: "At juryen har peget på vores projekt som et af de mest interessante og innovative fremtidige hospitalsprojekter, er et stort skulderklap til os, der arbejder med projektet til daglig. Den udenlandske synlighed er desuden med til at bane vejen for internationale samarbejdspartnere, som byggebranchen efterspørger herhjemme."

​Se projektet i London
De nominerende projekter kan desuden ses på University of Westminster fra d. 24. – 26. Juni. Hvor de udstilles i samarbejde med London Festival of Architecture.

Om Nyt Hospital Nordsjælland:
Kvalitetsfondsprojektet Nyt Hospital Nordsjælland omfatter opførelse af et nyt akuthospital på 124.000 m2 i Hillerød Syd med plads til 662 sengepladser, 24 specialer, tekniske faciliteter, kontorer, ankomstarealer, besøgs-, personale- og parkeringsfaciliteter.

​Projektets samlede investeringsramme er på 4,13 mia. kr. og der er modtaget endeligt tilsagn om finansiering fra kvalitetsfonden til projektet juni 2013. Nyt Hospital Nordsjælland er tegnet af de schweiziske arkitekter Herzog & de Meuron og Vilh. Lauritzen Arkitekter.

Patienterne er i centrum, når Region Hovedstaden de kommende år investerer 15 milliarder i seks nye hospitalsbyggerier, hvoraf 8 milliarder kommer fra Statens Kvalitetsfond. Byggerierne skaber tidssvarende og funktionelle rammer for den bedste behandling.

Redaktør