​​På billedet er det de glade vindere. Fra venstre Lasse Krebs Manniche, der er projektleder på Nyt Hospital Nordsjælland, Ole Kongsbak,  der er byggechef på Nyt Hospital Nordsjælland og  Niels Krogh Nielsen, der er projektdirektør i NCC Danmark A/S. 

Nyt Hospital Nordsjælland og NCC vinder Procesprisen 2022

​Procesprisen gik i år til NCC Danmark A/S og Nyt Hospital Nordsjælland, som modtog prisen ved byggeriets store awardshow Building Awards. Branchen kan lære meget af både byggeprocessen og planlægningen af overgangen til drift, som parterne er lykkedes med i projektet.​

Vent...

​Torsdag den 10. november uddelte Lean Construction-DK Netværket og Boligfonden Kuben Procesprisen for 11. gang. Dette års pris gik til NCC og Nyt Hospital Nordsjælland, som vandt foran Dansk Håndværks procesværktøj "Kort & Godt" og Gladsaxe Kommune, som var nomineret for "Børnehuset Svanen".

 

Bygherre og entreprenør har vist stort mod

På projektet har en meget aktiv og åben bygherre taget et opgør med de traditionelle grænser i aftaleforholdet og taget ansvar for udvikling af helhedsorienterede tidsplaner for byggeriet - i tæt samarbejde med entreprenøren, forklarer seniorprojektleder og medlem af juryen Morten Skaarup Jensen fra Lean Construction-DK Netværket.​

"Det har været et særdeles stærkt felt i år, men juryen har fundet, at Nyt Hospital Nordsjælland og NCC skulle have Procesprisen for at vende konflikt til frugtbart samarbejde. Det er lykkedes samarbejdspartnerne på projektet at introducere en helt ny form for samarbejde efter en længere periode med konflikter og tovtrækkeri," udtaler Morten Skaarup Jensen.

Gentænker byggeprocessen og overgangen til drift

Nyt Hospital Nordsjælland og NCC Danmark A/S er lykkedes med noget af det sværeste på et byggeprojekt; at skabe tillid parterne imellem. Tilliden gav mod til at ændre strategi undervejs og sætte de fælles løsninger i fokus via en værdibaseret tilgang. Og det er noget branchen – især på store byggeprojekter - kan lære af, mener direktør i Boligfonden Kuben og medlem af juryen Sidse Buch

"Bygherre og entreprenør har formået at gentænke byggeprocessen og overgangen til drift helt grundlæggende på en måde, som store dele af branchen kan lade sig inspirere af i arbejdet med at optimere byggeriet, forbedre samarbejder og spare på ressourcerne. Det sidste har en særlig aktualitet i et stadig varmt byggemarked med store prisstigninger og et stort og nødvendigt fokus på forbruget af ressourcer og CO2-udledning", udtaler Sidse Buch.


Hos vinderne er der stor glæde og stolthed over at modtage prisen.

"Vi er både glade for og stolte over at modtage prisen. Et er, at vi selv synes, at det er godt, det vi gør. Men med prisen følger der jo også en anerkendelse af, at andre kan se kvaliteten i og væsentligheden af vores arbejde. Det skaber stolthed internt i organisationen, og det viser andre bygherrer, at man skal turde sætte sig i front for det gode samarbejde," udtaler Ole Kongsbak, byggechef, Nyt Hospital Nordsjælland.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor