Læs UGENS SPØRGSMÅL til projektet

​​Vi har haft besøg af Hassan, Christian og Christian fra 7.A og 7.B på Sophienborg-skolen i Hillerød. De dyster med andre skoler om at lave webavis.

1) Hvad er grunden til byggeriet?

"LIGE NU BLIVER DER BYGGET OG renoveret hospitaler for omkring 42 milliarder kroner i Danmark. Seks såkaldte supersygehuse er på vej, mens en masse andre sygehuse renoveres eller udvides, fordi der er behov for at de fungerer bedre for både patienter og personale. Det nye hospital I Nordsjælland kommer til at blive et af de nye superhospitaler. Vi starter helt på en frisk og bygger et helt nyt hospital på en bar mark i Hillerød Syd.

2) Hvordan bliver arbejdskraften på det nye hospital?

"OMKRING 4000 MEDARBEJDERE vil komme til at arbejde på det nye hospital."

3) Hvad er din mening om hospitalet?

"JEG (kommunikationskonsulent, red.) ER SIKKER PÅ, VI BLIVER MEGET GLADE for det nye. Vi bygger jo noget helt andet, end vi før har set herhjemme. Med firkløver-formen kombinerer vi et meget smukt og indbydende hospital med et funktionelt og fleksibelt hospital. Det ser måske lidt fancy ud ved første øjekast, men der er arbejdet meget med tingene i de konkrete tegninger, bl.a. ved at inddrage hospitalets kommende brugere, så de løsninger, vi laver kommer til at virke. Det er også meget spændende, hvordan hospitalet og naturen udenfor kommer til at spille sammen og skabe en meget værdig ramme for patienter og personalet, der virkelig fortjener nogle gode rammer, der passer til det vigtige job, de har. Det er lidt mit job at sige, men det er helt alvorligt ment."

4) Hvad er meningen med alt det it-udstyr?

"DET ER ET STORT OG SVÆRT SPØRGSMÅL at svare præcist på, men det er meningen, at det nye hospitals it-systemer skal understøtte lægerne i deres arbejde på bedste vis. Det vil også kræve nogle nye køb. Sundhedsplatformen kan vi ikke løbe fra, da den er besluttet, men der ligger et arbejde i at få den til at passe til det nye hospitals måde at virke på."

5) Hvorfor ligner hospitalet en firkløver?

"ARKITEKTERNE ØNSKER MED FIRKLØVEREN AT SKABE ET NYT BUD på hospitalsdesign, hvor der fx er korte gåafstande og logisk indretning, og hvor rammen i sig selv giver en fornemmelse af ro og varme, og hvor lys, natur og udsigt trækkes ind i bygningen. Hospitalet skal fungere og være sikkert for patienterne, men tænk hvis vi her også får skabt et hospitalsdesign, som patienter og personale trives i, og som andre lande måske ligefrem kan lære noget af? Den ambition deler vi med vores arkitekter."

6) Hvordan kommer hospitalet til at blive styret?

"HOSPITALET KOMMER TIL AT BLIVE STYRET MED EN hospitalsledelse og afdelingsledelser på de forskellige afdelinger. Hvordan det færdige puslespil kommer til at se ud, er desværre for tidligt at sige."

7) Hvorfor har I valgt den her lokation?

"DET ER EN POLITISK BESLUTNING AT HOSPITALET LIGGER, HVOR DET GØR, som en del af den nye bydel Favrholm. Det er en meget smuk naturgrund, vi får lov til at bygge på."

8) Har I haft klager?

"VI HØRER HELDIGVIS MEST GLÆDE OG BEGEJSTRING, MEN SELVFØLGELIG er der mange meninger om så stort og vigtigt et byggeri som dette. Det er en naturlig del af processen, når vi bygger for borgernes penge. Vi gør vores bedste for at lytte til de tilbagemeldinger vi får - også kritikken. Ofte kan vi lære noget vigtigt. Andre gange er vi nødt til at sige "pyt", fordi der er truffet nogle beslutninger tidligere, som vi ikke længere kan ændre på. Så må vi komme videre, for hospitalet bygger jo ikke sig selv."

Redaktør