Affald i fuld fart

​Affaldshåndteringen på Nordsjællands nye hospital begynder med et klik på en skærm og fortsætter på et transportbånd. 

Vent...

​​​Selvom der stadig er et par år til indflytningen på det nye hospital, har Nordsjællands Hospitals Facility Management og Nyt Hospital Nordsjællands udviklingsafdeling allerede afsluttet udbud og indgået kontrakt med firmaet Sisatech om den fremtidige affaldshåndtering. Det er en løsning, som er blevet valgt på baggrund af stor inddragelse af de brugere, der skal bruge den i fremtiden, men også erfaringer fra andre danske hospitaler.

Rejsen fra afdeling til container

Forestil dig, at du skal af med en sæk fyldt med plastik. Først vælger du én af de kommende elleve affaldsskakte. Så trykker du på ikonet for plast på skærmen og smider sækken ned i skakten. I mellemtiden modtager sorteringsanlægget i kælderen en besked om, at der er en sæk med plastik på vej. Sækken lander på et transportbånd, som transporterer den hen til den container, der indeholder plast. Når plastcontaineren er fyldt, modtager hospitalets Facility Management en besked om, at den er klar til at blive tømt. Rejsen er den samme uanset hvilket slags affald, man smider ud, og man kommer til at kunne vælge mellem tre forskellige kategorier: Plast, linned og restaffald. Øvrigt affald sorteres på anden vis.

Den videre proces

Nordsjællands Hospitals Facility Management og Nyt Hospital Nordsjællands udviklingsafdeling er nu i fuld gang med den detaljerede designfase, hvor potentielle faldgruber og ny viden bliver belyst, så slutproduktet bliver både driftssikkert og brugervenligt i mange år fremover.​
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor