Nyt Hospital Nordsjælland er i finalen ved Danish Design Award

Nyt Hospital Nordsjælland i finalen ved Danish Design Award

​Hvert år uddeler designbranchen de prestigefyldte Danish Design Awards til en række særlige designløsninger, der skaber værdi for mennesker. I år har Nyt Hospital Nordsjælland to finalepladser.
Vent...

"Vi har været heldig at blive ikke bare nomineret, men ovenikøbet komme blandt finalisterne i hele to kategorier for vores digitale patientforløb og for hele hospitalet. Det er helt vildt, og det er en kulmination på mange års arbejde, hvor vi har gjort os umage hver eneste dag. Det er projekter der er relevante nu, men også om ti år, og det er rart, at andre også kan se kvaliteterne i det arbejde, vi gør. Vi skaber både et godt fysisk hus og et fantastisk system", siger Henrik Schødts, der er projektdirektør på Nyt Nordsjællands Hospital og vicedirektør på Nordsjællands Hospital, til TV 2 Lorry.

Designet af hospitalet er i finalen om prisen for ”Most visionary concept” sammen med arkitekterne Herzog & de Meuron og Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Juryen fremhæver bl.a. bygningens menneskelige skala og den gennemgående brug af naturmateriale og naturligt lys: "Grundlaget for byggeriet er tanken om forbindelsen til naturen og et ønske om at udfordre den traditionelle rolle for et hospital (…) Løsningen er holistisk, visionær og indikativ for den danske stats fokus på at skabe velvære gennem design".

Min forløbsassistent er et nyt digitalt testforløb udviklet i samarbejde med virksomheden Emento og ortopædkirurgisk afdeling på Nordsjællands Hospital. Løsningen er nomineret i kategorien ”Outstanding service”, og juryen fremhæver, at det er ”et digitalt produkt, der sætter patienten, mennesket, i centrum, ikke systemerne og behandlingsforløbet i sig selv”.

Finalen er den 13. maj, og du kan læse mere om finalepladserne her: https://www.tv2lorry.dk/artikel/supersygehus-blandt-finalister-til-fornemme-priser

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor