Vinderen er fundet!

Arkitekter i verdensklasse bygger fremtidens hospital i Nordsjælland!

De internationalt anerkendte arkitekter Herzog & de Meuron kommer til at stå bag Nordsjællands nye akuthospital. Det schweizisk baserede arkitektfirma er især kendt for det olympiske stadion (Fuglereden) i Beijing og Tate Modern i London. Herzog & de Meuron har designet Nyt Hospital Nordsjælland i samarbejde med det danske arkitektfirma Vilhelm Lauritzen og hospitalet bliver deres første projekt i Skandinavien.

En pavillon i skoven

Det nye hospital samler alle hospitalets funktioner i én organisk bygning, som bliver formet som en firkløver. Hospitalet kommer til at ligge som en pavillon midt i en skov lidt syd for Hillerød og er både imødekommende og gennemtænkt ned i alle logistiske og kliniske funktioner. Modsat traditionelle hospitalsmaskiner er arkitekturen holdt i en menneskelig skala og tilpasset det omkringliggende landskab. På sit højeste sted er hospitalet kun fire etager højt. Designet er fleksibelt og kan tilpasses udviklingen i 2020 såvel som 2050.Eneste barmarksbyggeri i Region Hovedstaden

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (A) ser meget frem til, at det nye hospital af høj, international kvalitet slår dørene op i 2020: "Det er af kæmpe betydning for borgere i Region Hovedstaden, at vi får så funktionelt og flot et hospital, som er nytænkt helt fra bunden. Det kan alle borgerne i regionen godt være stolte af og se frem til", siger hun om Nyt Hospital Nordsjælland, der er Regionens eneste barmarksbyggeri.

Formand for den politiske følgegruppe, Per Seerup Knudsen (A), glæder sig over, at "alle borgere i Nordsjælland får let adgang til den bedste behandling på et hospital, som fagfolk vil komme rejsende til Hillerød for at lade sig inspirere af".

Christine Binswanger, som er partner i Herzog & de Meuron, ser også frem til at komme til Danmark: "Vi er ekstremt glade for og taknemmelige over, at vi får lov til at lave Nyt Hospital Nordsjælland i Hillerød og glæder os meget til at bruge mere tid i Danmark. Landets arkitektoniske arv sætter barren højt".

Patienternes hospital – først og fremmest

Hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth siger: "Herzog & de Meuron har skabt et patienternes hospital – en smuk, helende og funktionel bygning, hvis kæmpestore styrke er den meget vellykkede og helt fundamentale sammensmeltning af form og funktion".

Personalet bakker op

Læger og sygeplejersker på Nordsjællands Hospital glæder sig også til det nye hospital:

"Når man går ind gennem glasdørene vil man få en intuitiv fornemmelse af ro og harmoni. Af noget hjemligt. Jeg kan nemt forestille mig en hverdag på det her hospital", siger ledende oversygeplejerske Britt Holmgaard, som har været med til at rådgive i forløbet.

Ledende overlæge Tomas Joen Jakobsen, der også har været rådgiver, er især begejstret for udformningen af lyse og rummelige sengestuer, der giver fint udsyn til omgivelserne eller den store taghave: "Først og fremmest kommer sengeafsnittene til at fungere rigtig godt. De får lysindfald fra begge sider, har en god placering af arbejdspladser i forhold til patienter og gode adgangsforhold," siger han og fortsætter: "Jeg vil være stolt af at køre forbi med mine børnebørn og vise, hvad jeg har været med til at sætte i gang".

Hent billeder og ekstra presse​​materiale her.

Redaktør