Akutberedskabet sikrer at borgere på plejehjem bliver coronatestet

​Testpersonale fra Akutberedskabet kører ud til borgere på plejehjem, socialt udsatte og andre, der ikke selv kan komme til teststederne for at sikre, at alle kan blive coronatestet.

Vent...

Alle ugens dage kl. 8 svinger en kortege af sølvgrå biler ud fra Akutberedskabets p-plads, klar til at teste de borgere, som ikke selv kan komme til test på de regionale corona-teststeder eller på hospitalerne. Opgaven for den udgående podefunktion er at sikre at bl.a. borgere på plejehjem kan blive coronatestet.

Hvis en borger eller en medarbejder på et plejehjem bliver testet positiv for corona, så starter smitteopsporingen bl.a. med test af de andre beboere og medarbejdere. Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der guider til, hvem og hvor mange der skal testes, og derefter planlægger plejehjemmet og Akutberedskabet i fællesskab det praktiske omkring testene, og ifølge Louise Pausgaard som koordinerer testningen, så fungerer samarbejdet forbilledligt:

"Vi besøger plejehjem og tester borgere for coronavirus alle ugens dage. Vi tester for at inddæmme smitten, og der er stor variation i antallet. Nogle dage tester vi 20 borgere på et plejehjem og 180 borgere på et andet, og i dag har vi testet næste 800 borgere fordelt på 10 plejehjem. Vi har et rigtig fint samarbejde med plejehjemmene, og jeg har stor ros til alle plejehjem og plejecentre fra Akutberedskabet. Alle steder møder vi dygtigt og engageret personale, der passer på de ældre og svage. De gør et stort arbejde for at håndtere og stoppe smitten" siger Louise Pausgaard, patientforløbskoordinator på Akuttelefonen 1813.


Hver dag kører chauffører og podere ud til regionens borgere, der ikke selv kan komme til et teststed og poder for coronavirus.

Den udgående podefunktion i Region Hovedstaden kører ud og tester borgerne inden for 24 timer, og efter en uge bliver de testet igen.

Den udgående podefunktion kører også ud til hjemmepodninger bestilt af praktiserende læge eller hospitaler. Det er til borgere, der ikke fysisk eller psykisk er i stand til at komme til et corona-teststed, og som har en planlagt aftale på hospitalet eller har symptomer på COVID-19.

Derudover har Akutberedskabet en særlig aftale om at pode socialt udsatte og hjemløse, hvor vi bl.a. kommer ud til væresteder og herberg.  

Et fagligt samarbejde blandt professionelle

Den udgående podefunktion i Region Hovedstaden er et fagligt samarbejde, hvor sundhedsprofessionelle og socialmedarbejdere kan kontakte Akutberedskabet for at bestille en kørsel. 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor