​​​

Akuttelefonen 1813 tilbyder nu et særligt børnespor

​Et nyt tiltag hos Akuttelefonen 1813 – et såkaldt ”børnespor” – skal sikre hurtig og kompetent rådgivning i forhold til børns akutte sygdom, når den praktiserende læge har lukket.

Vent...
​Et nyt tiltag hos Akuttelefonen 1813 – et såkaldt ”børnespor” – skal sikre hurtig og kompetent rådgivning i forhold til børns akutte sygdom, når den praktiserende læge har lukket. Der er specifikt tale om rådgivning målrettet forældre med børn i alderen mellem 0-12 år. 

Ringer du således til Akuttelefonen 1813 om dit barns mulige sygdom, vil opkaldet som udgangspunkt blive viderestillet til en læge eller sygeplejerske med specielle børnekompetencer. Det vil desuden være muligt for de sundhedsfaglige medarbejdere hos Akuttelefonen 1813 at henvise direkte til børnemodtagelserne på hospitalerne, hvis det i telefonen vurderes, at det er nødvendigt i forhold til barnets sygdomsbillede.

Berit Juhl Schau, der er enhedschef i vagtcentralen hos Region Hovedstadens Akutberedskab, ser tiltaget som en styrkelse af den rådgivning, som forældre med yngre børn kan få hos Akuttelefonen 1813 udenfor den praktiserende læges åbningstid:

”Der er tale om et nyt tiltag i sin spæde opstartsfase, som vi har store forventninger til på sigt. Tiltaget bunder i et ønske om at sikre borgerne en hurtigere og endnu mere tryg og kompetent sundhedsfaglig specialistrådgivning, når den praktiserende læge har lukket.”

Ring kun til Akuttelefonen 1813 ved akut sygdom udenfor din læges åbningstid

Husk at du altid skal kontakte din egen praktiserende læge i dennes åbningstid. Egen læge kender både barn og familie indgående og vil dermed oftest være den bedste til at rådgive og hjælpe i den akutte situation. Kontakt således kun Akuttelefonen 1813 ved akut sygdom, hvor hjælpen ikke kan vente, til egen læge åbner.

​​
Bliv klogere på Akuttelefonen 1813s nye såkaldte "børnespor" i denne video, hvor du kan høre mere om det nye tiltag.Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor