Hjerteløbere: Over 2.600 har meldt sig - skal du være med?

​Det nye hjerteløberprojekt fra Trygfonden og Region Hovedstadens Akutbredskab er kommet godt fra start - og du kan stadig melde dig

Omkring 4.000 danskere bliver årligt ramt af hjertestop, og tid er en helt afgørende faktor mellem liv og død.

Trygfonden har i samarbejde med Akutberedskabet udviklet en ny App, hvor du kan melde dig som hjerteløber. Over 2.600 borgere har allerede meldt sig, og der er brug for endnu flere frivillige, der kan løbe ud til  hjertestop.

Siden projektstart den 1. september 2017 er flere hjerteløbere blevet sendt ud til hjertestop i Region Hovedstaden, hvor projektet er startet op. Senere forventes det, at andre dele af Danmark bliver koblet på projektet. 

Som hjerteløber er du en tidlig og ekstra ressource til det normale ambulanceberedskab. Akutberedskabets direktør, Freddy Lippert, har store forventninger til hjerteløberprojektet:

- Når en person med hjertestop modtager hjertelungeredning og får stød med hjertestarter, inden ambulancen ankommer, øges overlevelseschancen til mere end det dobbelte. Det forbedrer chancen for, at personen kan vende tilbage til et godt og normalt liv, siger Freddy Lippert.
 
Som hjerteløber vil du i de fleste tilfælde kun skulle løbe omkring 500 meter, men du kan risikere at distancen bliver større, afhængigt af hjertestoppet i forhold til position.

Download app og bliv hjerteløber

For at blive hjerteløber kræver det, at du har en smartphone. Det er en ekstra fordel, hvis du også har modtaget træning i livreddende førstehjælp, men det er ikke et krav. 

Alle hjertestartere indeholder brugsanvisninger, og ved opkald til 112 kan du få vejledning direkte fra læger, sygeplejersker og andet sundhedsfagligt personale.
 
Du vil få anvisninger om hjertelungeredning via den hjertestarter, du henter.


Redaktør