Ung forsker præsenterer hjerteløber-projektet i USA

​Linn Andelius, der er Ph.d. studerende fra Region Hovedstadens Akutberedskab, er udvalgt til at præsentere de første forskningsresultater fra Trygfondens Hjerteløberprojekt ved et internationalt symposium. Hendes abstrakt har vundet én ud af fire priser, der årligt tiltrækker over 300 bidrag.

Vent...

Den 30-årige forskers abstrakt har vundet én ud af fire priser, der årligt tiltrækker over 300 bidrag. Prisen går til hendes abstrakt, der er et videnskabeligt resume, handler om de første resultater fra hjerteløberprojektet. Det skal præsenteres i Chicago den 10. november 2018.  Forskningen er en del af hendes ph.d. inden for medicin. 

Hvilke resultater fra hjerteløberprojektet vil du præsentere?

Jeg vil præsentere data fra det første år med hjerteløberprojektet i Region Hovedstaden. Vi har bl.a. undersøgt i hvor mange tilfælde en hjerteløber ankommer til et hjertestop før ambulancen eller lægebilen. Derefter har vi sammenlignet disse tilfælde med de hjertestop, hvor ambulancen/lægebilen kom først og undersøgt, for at finde ud af, om der er øget brug af hjertestartere i de tilfælde, hvor hjerteløberne kommer før ambulance

Hvad betyder det for dig som forsker at blive udvalgt?

Det er super spændende at få lov til at præsentere resultaterne ved en stor kongres som American Heart Association, Resuscitation Science Symposium. Den internationale opmærksomhed viser, at projektet er på forkant indenfor præhospital behandling af hjertestop, som andre sundhedsprofessionelle er interesserede i at høre om. Mange lande er begyndt med lignende projekter som hjerteløbere, hvor almindelige borgere bliver sendt afsted for at hjælpe med genoplivning ved hjertestop uden for hospitalet, men indtil nu er der kun publiceret få forskningsresultater om emnet.

Hvad regner du med at tage med dig fra symposiet?

Ny inspiration og forhåbentlig en god erfaring med at præsentere. Man møder altid inspirerende mennesker og får udvidet sit netværk til disse kongresser. Det er især vigtigt som ung forsker at få nye muligheder, både nationalt og internationalt. Fx er jeg blevet inviteret til at deltage i "3CPR Shark Tank Session", der bygger på samme princip som det danske program "Løvens hule", hvor man skal pitche en innovativ forskningsidé foran et panel af eksperter. Det foregår under kongressen og er lavet for yngre forskere i begyndelsen af deres karriere. Hvis jeg kommer i top tre, "vinder" jeg en mentor og muligheden at komme til mentorens institut og holde et foredrag eller tage sammen på en kongres Det er derfor dejligt at blive udvalgt til én ting, for tit fører det til, at flere og andre døre åbnes.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor