​​

Cyklende paramediciner klar ved Tour de France

​En paramediciner på cykel er klar som ekstra beredskab til at hjælpe tilskuere, når Tour de France indtager København. Den cyklende paramediciner bliver indsat i områder, hvor ambulancen kan have svært ved at komme frem.

Vent...

​Akutberedskabet indsætter et ekstra og lidt usædvanligt beredskab fredag den 1. juli, når Tour de France starter i København. 

Som et forsøg vil en paramediciner på cykel være klar til at hjælpe tilskuere, der har brug for akut hjælp. Den cyklende paramediciner bliver indsat for at dække områder, der kan være vanskeligt fremkommelig i bil som fx voldene omkring Kastellet.

Inspiration fra England

Det er første gang i Danmark, at beredskabet udvides med en cyklende paramediciner, men konceptet er velkendt i bl.a. England, hvor beredskabet i London i flere år har benyttet sig af cykler for at komme hurtigt frem blandt store menneskemængder. 

Den cyklende paramediciner er indsat som et ekstra beredskab, og han er ligesom ambulancer og andre køretøjer i tæt kontakt med Region Hovedstadens vagtcentral, som vil tildele ham ture. Ligesom de andre beredskaber er cyklen udstyret med GPS, så vagtcentralen kan følge paramedicineren. 

Det medicinske udstyr er samlet i en stor rygsæk, som paramedicineren har på ryggen. Her er udstyr til at stoppe blødninger, give ilt, støtte et brud og der er også en hjertestarter. Paramedicineren kan ikke transportere patienter, men kan yde hjælp på stedet og hvis nødvendigt tilkalde en ambulance til assistance.
Cyklen kommer ikke til at køre med blå blink eller horn, men vi beder folk give plads og tage hensyn, hvis man skulle møde den cyklende paramediciner. 

Den cyklende paramediciner bliver indsat som et forsøg, som Akutberedskabet vil evaluere efterfølgende, men forventningen er, at den kan indsættes igen under events med store folkemængder og måske vanskelig fremkommelighed for beredskaberne.
Thomas Prange Thrane-Olsen bliver den første cyklende paramediciner i Danmark, når han stiger på cyklen som beredskab under Tour de France den 1. juli 2022 i København.​​
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor