Akutberedskabets udbud

Se hvor du kan finde Akutberedskabets aktuelle udbud.
Akutberedskabet er en del af Region Hovedstaden og annoncerer udbud via Region Hovedstadens normale kanaler. 

Aktuelle udbud i Region Hovedstaden

Region Hovedstadens EU-udbud annonceres i TED-databasen (Tenders Electronic Daily). Umiddelbart herefter annonceres Region Hovedstadens udbud på den landsdækkende portal udbud.dk hvor regionens øvrige udbud ligeledes annonceres. Du finder ligeledes regionens udbud på hjemmesiden eu-supply.com​. Her kan du oprette dig som bruger og få adgang til alle udbud fra Region hovedstaden.

Ambulanceudbud 2022

Region Hovedstadens Akutberedskab har ansvar for at etablere ambulanceberedskabet i Region Hovedstaden. To leverandører har stået for ambulancekørslen siden sidste udbud i 2014.

Årsrapporter over antal kørsler 

Regionens kontrakter for ambulanceberedskab løber til 1. februar 2022 med mulighed for to gange ét års forlængelse. Der bliver truffet beslutning om evt. forlængelse i efteråret 2019.

Ambulanceberedskabet har siden 2014 været organiseret i seks delaftaler indeholdende:

 • 25 ambulancebaser
 • 55 ambulanceberedskaber heraf: 
  • 26 døgnberedskaber
  • 10 døgnberedskaber med lavaktivitet
  • 6 aftenberedskaber
  • 13 dagberedskaber
  • 14 af beredskaberne er bemandet med paramediciner
  • 4 beredskaber har en XL-ambulance tilknyttet

Tidligere udbud af patienttransport

Herunder findes et udsnit af de to største tidligere udbud indenfor patienttransport, som fortsat er aktuelle. 

Udbud af ambulanceberedskab 2014

Regionerne i Danmark har ansvaret for ambulancekørslen, og og kan vælge at udbyde kørslen. De tidligere kontrakter i Region Hovedstaden om ambulanceberedskab udløb d. 31. januar 2016, og derfor blev der gennemført nyt udbud af ambulancekørslen i 2014. 

Ambulanceberedskabet blev udbudt i seks delområder, og efter en evaluering af pris og kvalitet tildelte regionsrådet på mødet d. 16. december 2014 fire delområder til Falck A/S og to delområder til Københavns Brandvæsen.

Kontrakterne løber over seks år, dvs. frem til udgangen af januar 2022, med mulighed for to forlængelser af ét års varighed. 

Se regionsrådets mødegrundlag (sag nr. 1)(pdf, åbner i nyt vindue) 

Se pressemeddelelse ​ 

De detaljerede retningslinjer for ambulanceberedskabet er fastlagt i udbudsdokumenterne: 

Hent udbudsdokumenterne her (zip-fil)  

Udbud af liggende sygetransport 2014-2015

​Den liggende sygetransport omfatter transport af patienter, hvor der ikke er behov for medicinsk overvågning og/eller behandling under transporten. Transporterne foregår som hovedregel mellem patientens bopæl og behandlingssted eller mellem to behandlingssteder.  ​

De tidligere kontrakter om kørsel af liggende sygetransport udløb d. 31. januar 2016, og derfor blev der gennemført nyt udbud af opgaven i 2014-15. Den liggende sygetransport blev udbudt i fire delområder og efter en evaluering af pris og kvalitet i de indkomne tilbud, tildelte regionsrådet på mødet d. 14. april 2015 alle fire delområder til Falck A/S. 

Kontrakterne løber over seks år, dvs. frem til udgangen af januar 2022, med mulighed for to forlængelser af ét års varighed. 

Se regionsrådets mødegrundlag

Se pressemeddelelse​ 

De detaljerede retningslinjer for sygetransportenhederne er fastlagt i udbudsdokumenterne:​

Hent udbudsdokumenterne her (zip-fil)


Redaktør