Diagnostiske Systemer

​​Enheden for Diagnostiske Systemer består af sektionerne Laboratoriesystemer og Billeddiagnostiske Systemer samt Team RIS/PACS.

Hvem er vi? 

Diagnostiske Systemer er ansvarlig for de systemer, der udgør selve kernen i hospitalsdriften tilsammen med Sundhedsplatformen. Vores diagnostiske og kliniske systemer understøtter analyse af blodprøver, CT-scanning, røntgen og covidtest – for bare at nævne et par stykker. Så uden vores systemer kan klinikerne hverken diagnosticere eller behandle patienterne.  

Vores opgave er at sikre, at systemerne er stabile, har høj oppetid, korte svartider og god funktionalitet – og til den bedste pris. Samtidig sikrer vi, at der er strategier for teknisk udvikling og planer for udskiftning, sådan at vi har systemer i verdensklasse.  

Vi er en enhed, der består af forvaltere, projektledere og forretningsanalytikere med mange spændende drifts- og udviklingsopgaver. Vi dyrker et højt fagligt niveau og får sammen med hospitalerne realiseret mange gode initiativer og opgaver. Og så værdsætter vi gode kollegiale relationer - det skal være sjovt at gå på arbejde.  

Vores opgave 

Vi varetager det billeddiagnostiske område med ca. 8.000 brugere på de billeddiagnostiske afdelinger og over 41.000 brugere på billedvisningsdelen, der bl.a. viser scannings- og røntgenbilleder.  

Det billeddiagnostiske system er derved et af de største og mest kritiske systemer i regionen, og lige nu står vi overfor at skulle anskaffe et nyt. Det er ikke mindst spændende, fordi der i disse år sker en eksplosiv teknologisk udvikling indenfor billeddiagnostikken. Herunder nye muligheder for at bruge kunstig intelligens ift. analysering, diagnosticering og behandlingsunderstøttelse.  

Vi understøtter også hele laboratorieområdet i regionen med specialerne klinisk biokemi, patologi, mikrobiologi og immunologi. Herunder forvalter vi Labka, som i 2020 håndterede over 69 millioner blodprøver.  

Under Regionernes Sundheds-it (RSI) leverer vi desuden ind til de fællesregionale fællesregionale laboratorieudviklingsprojekter. Fx ny fællesregional it-understøttelse af blodbankerne, ny pato- og genetikbank samt fælles anskaffelse af et nyt patologisystem. 

Udover systemerne på det kliniske område har vi også ansvar for de systemer, der understøtter forskning, samt for dem, der understøtter patient empowerment området. Et område, der ligeledes kommer til at udvikle sig hastigt i de kommende år, da patienterne i stadigt stigende grad vil få mulighed for at monitorere sig selv hjemmefra.  

Vores team med projektledere og forretningsanalytikere leder projekter, gennemfører analyser og andre udviklingsopgaver i en bred opgaveportefølje. Der er mange områder med teknisk udvikling og vores opgave er at få ideerne gjort til virkelighed.

Redaktør