Patienters oplevelser i Region Nordjylland 2012

​En del af Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP)

30. april 2013

Om rapporten

Denne rapport omhandler resultaterne fra Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) for 2012 i Region Nordjylland. Undersøgelsen er en spørgeskemaundersøgelse blandt patienter, der har været indlagt eller i ambulant behandling fra august til oktober 2012 på Region Nordjyllands sygehuse. Svarprocenten for indlagte patienter i Region Nordjylland er 55 %, hvilket svarer til, at 7.601 har udfyldt spørgeskemaet. For ambulante patienter er svarprocenten 58 %, hvilket svarer til 17.589 besvarelser.

Om LUP

LUP er en national og årligt tilbagevendende spørgeskemaundersøgelse, hvis formål er at give et billede af patienters oplevelser på sygehusene i landets fem regioner, herunder Region Sjælland.

Halvdelen af spørgsmålene i spørgeskemaet består af fælles nationale spørgsmål, mens den anden halvdel består af regionale spørgsmål, som kan varierer mellem de enkelte regioner. Indlagte og ambulante patienter får hver deres version af spørgeskemaet. 
 
Dette års undersøgelse omfatter patienter, som var i behandling på et af regionens sygehuse i perioden august til oktober 2012. Et udsnit på 25.248 ambulante og 9.717 indlagte patienter har modtaget et spørgeskema med posten i perioden oktober til december 2012. Svarprocenten for indlagte patienter i Region Sjælland er 55 %, og for ambulante patienter er svarprocenten 56 %.

Supplerende materiale

Find bilagstabeller og supplerende materiale på LUP-siden www.patientoplevelser.dk/LUP (åbner i nyt vindue).
Redaktør